İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bel rahatsızlığı nedeniyle bir süre çalışmalara ara vereceği haberleri gündemdeki yerini almıştı.

Ortaya çıkan iddialara göre ise asıl problemin Soylu'nun bel rahatsızlığı değil, Erdoğan ile Soylu arasındaki gerilimli ilişkide olduğu konuşulanlar arasında.

Odatv'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında kriz yaşanıyor. İddiaya göre, kriz Kahramanmaraş merkezli, binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem günlerinde yaşandı, seçimler yaklaşırken had safhaya ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı hamleleri Bakan Soylu'yu çok kırdı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı AFAD'ın başına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay'ın oturması ve işleri devralması Bakan Soylu'yu oldukça rahatsız ederken bir diğer krizin de "vekil listeleri" başlığı altında yaşandığı belirtildi.

Diğer krizin de vekil listelerine ilişkin yaşandığı belirtilirken, haberde şu ifadeler yer aldı:

"Gerilimin, krize dönmesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekili listelerini yapmasıyla doruğa ulaştı.

Erdoğan'ın Soylu'nun görüşünü almadığı gibi, canlı yayında bakanları milletvekili yapacağını söylemesi de rahatsızlık yarattı.

Soylu, Erdoğan'ın bu sözlerini canlı yayını izlerken duyuyor.

Bakan Soylu, yaptığı serzenişte, "Ben herhangi bir bakan değilim, İçişleri Bakanıyım, benimle görüşmesi lazım" diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aracılar yollayarak "Seni Samsun'a göndereceğiz, oradan da Karadeniz'i yönet" mesajına alınan Bakan Soylu, "Ben artık milletvekili olmak istemiyorum. Ya bakan olarak devam ederim ya da bırakırım" diyor.  

Evet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun belinde bir rahatsızlık olduğu doğru.

Ancak, bu rahatsızlık iş yapamayacak kadar mı orası soru işareti."