Kripto para birimleri, enflasyonla mücadele kapsamında küresel çapta sıkılaştırma politikalarının tüm dünyada likiditeyi azaltması nedeniyle adeta çöküşte. Kriptolarda gerçekleştirilen satış dalgası, kaçışın simgesi haline geldi.

FED'in bu akşam açıklayacağı politika faizi, küresel piyasaların ana gündemi. Uzmanlar, FED'in 0,75 puan artırımla faiz oranını yüzde 1,5-1,75 arasına yükseltmesi durumunda kripto paralarda çok daha sert düşüler bekliyor.

Kripto paralarda 2022 yılı başında başlayan düşüş hareketi, Bitcoin'in 2021 Kasım'a oranla yüzde 60'tan fazla değer kaybetmesine yol açtı. Dijital para liginin ikincisi Ethereum'daki aşağı yönlü hareket de yüzde 70'i geçti. O dönemde 3 trilyon doları aşan toplam değer ise 1 trilyon doların altına geriledi.

Son aylarda FED'in 2022 Mayıs'ta faiz artırması, küresel çapta yasa yapıcıların fiyat artışlarını kontrol altına alma çabaları ve teknoloji hisseleri gibi riskli varlıkların değer kaybetmesiyle Bitcoin ve diğer kripto paralar önemli düşüşler yaşadı. Uzmanlara göre, düşüş trendi sürecek. Hatta birkaç ay içinde çok daha düşük seviyeler görülebilir.