KPSS’ye girecek adaylar, 4 oturumda düzenlenecek sınavın ilk oturumunun yapılacağı 6 Eylül tarihindeki sınavın, koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle ertelenmesi için sosyal medyada "#6eylülKpssİntihardır" etiketi ile eylem başlattı.

Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) girecekler adaylar, yeniden sınavın ertelenmesi talebiyle sosyal medyada eylem başlattı. Adaylar, vaka sayılarındaki ciddi artış nedeniyle 6-12-13 ve 20 Eylül’de gerçekleştirilecek KPSS oturumlarının ilki olan 6 Eylül tarihindeki sınavın ertelenmesi gerektiğini belirtti. Twitter’da #6eylülKpssİntihardır etiketi ile başlatılan sosyal medya eyleminde, risk altında sınava girmek istemediklerini vurgulayan adaylar, yetkililere çağrı yaptı. Etiket kısa sürede Türkiye gündeminde ilk sıralara yükseldi.

EYLEM ÖSYM'NİN AÇIKLAMASININ ARDINDAN BAŞLADI

Adayların sosyal medyadaki çağrısı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020-KPSS Ön Lisans Sınavı başvurularının bugün sona ereceği yönündeki duyurunun ardından başlatıldı.