ABUJA (AA) - Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sağlayıcısı KPMG, ekonomik yavaşlama nedeniyle Nijerya'da işsizlik oranının bu yıl yüzde 40,6'ya ulaşabileceğini duyurdu.

KPMG'nin "Küresel Ekonomik Görünüm" başlıklı raporunda, Nijerya'da işsizlik oranının yüzde 40,6'ya ulaşabileceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Raporda, "Özel sektörün sınırlı yatırımı, düşük sanayileşme ve gerekenden daha yavaş ekonomik büyüme ve sonuç olarak ekonominin her yıl Nijerya iş piyasasına yeni giren 4-5 milyon kişiyi çekememesi nedeniyle işsizliğin 2023'te de önemli bir sorun olmaya devam etmesi bekleniyor." denildi.

Nijerya'nın GSYH'sinin bu yıl da yüzde 3 ile nispeten yavaş bir hızda artmaya devam etmesinin öngörüldüğü aktarılan raporda, bu durumun, ülkenin siyasi geçiş dönemlerini karakterize eden ekonomik faaliyetlerdeki yavaşlamadan kaynaklandığı kaydedildi.

Ülkedeki ekonomik kriz, yolsuzluk ve güvenlik gibi sorunlar işsizliği olumsuz etkilerken, yaşam koşulları nedeniyle üniversite mezunları başta olmak üzere birçok Nijeryalı yasa dışı yollarla Avrupa'ya göç etmeye çalışıyor.