Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle en az 200 hektar alan küle dönerken, altı köy boşaltıldı. Devam eden orman yangınına havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale edilmeye tekrar başlandı.

Dün öğle saatlerinde Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şu ana kadar 200 hektardan fazla ormanlık alanda zarara yol açan yangına, dün havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahale sabahın erken saatlerinde tekrar başladı. Bölgede sorti yapan 2 yangın söndürme uçağı ve 6 yangın söndürme helikopteri, alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalışıyor. Adana ve çevre illerden gelen 90'dan fazla arazöz ve ekip ise karadan yangının büyümesini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

12 EV YANDI

Yangının çıktığı alana onlarca araçla karadan müdahale edilirken, iki yangın söndürme uçağı da gün içinde kullanıldı. Dumandan etkilenen Ayşe Kılçık isimli kadın Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangında en az 12 ev küle döndü.

KUNDAKLANMA ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Adana Valisi Süleyman Elban açıklamasında, altı köyde 800 hanenin boşaltıldığını, en az 200 hektar alanın zarar gördüğünü dile getirdi. Elban, şöyle devam etti: “Kundaklama olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, yangın söndürüldükten sonra sahada yapılacak incelemede netleşir ancak birkaç ayrı noktada çıkmış olması kundaklama ihtimalini güçlendiriyor.”