Elazığ’ın Muratçık köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan İsmail Özel, köyden dışarı çıkmamasına rağmen, kendisine ait traktöre Erzincan’da ve İstanbul Avrasya Tüneli’nde olmak üzere 5 ceza kesildi.

Özel, E-Devlet üzerinden kendisine ait traktöre kesilen trafik cezalarını gördüğünde şaşkınlık yaşadı.

Özel, traktörüyle köyden dışarı çıkmamasına rağmen Erzincan’dan ve İstanbul’dan kendisine trafik cezası kesildiğini öğrendi. Adliyeye giden Özel, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Traktörüyle köy sınırlarının dışına çıkmadığını söyleyen Özel, son 1 haftada İstanbul’a gitmesinin mümkün olmadığını ve cezalar karşısında şaşkınlık yaşadığını belirtti.

3 SANİYE ARAYLA 2 CEZA DAHA KESİLDİ

Öte yandan 17 Eylül 2022’de 3 saniye arayla 2 ceza daha kesilmesiyle İstanbul Avrasya Tüneli’nden yazılan cezanın 5’e yükseldiği öğrenildi.

Özel, “9’uncu ayın 5’inde E-Devlet’ten Erzincan’da traktörümün bin 823 lira cezaya çarptırıldığını gördüm. 9’uncu ayın 9’unda da Avrasya Tünelinde traktörümün 3 defa kaçak giriş yapıldığını E-Devletime gelen tebligattan öğrendim. Toplamda, 2 bin liraya yakın ceza yedim. Traktör ile Erzincan’dan İstanbul’a nasıl gideyim ben. Cezaları öğrendikten sonra adliyeye giderek Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdum. Avrasya Tüneli’nde zirai araçların yasak olmasına rağmen, ceza gelmesine çok şaşırdım” ifadelerini kullandı.