Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde, akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun katledilmesine tepki yağdı. Aralarında sivil toplum örgütü temsilcileri, dernekler, siyasetçiler, gazeteciler ve akademisyenlerin de olduğu binlerce sanal medya kullanıcısı katliamdan iktidar ve yerel yetkilileri sorumlu tuttu. 

Irkçı saldırıyla ilgili yapılan kimi paylaşımlar şöyle: 

Halkların Demokratik Partisi (HDP): Konya’da sömürgeciliğin kara yüzü tekrardan belirdi. Devletten gücünü alan faşistler bir kez daha Kürt bir aileye saldırdı ve 7 kişiyi katletti. Bunu kabul etmiyoruz. Saldırılara karşı halkımıza ortak mücadele çağrısı yapıyoruz.  

Av. Mehmet Emin Aktar:  Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar durdurulsun diyenleri hedef gösterip saldırıları masumane sunanlar, etkin soruşturma yürütmeyerek güvenlik sağlamayanlar, orman yangınlarından ve her olumsuz olaydan Kürtleri sorumlu tutarak hedef gösterenler azmettirensiniz. 

CHP Milletvekili Murat Bakan: Konya Meram’da 12 Mayıs’ta saldırıya uğrayan aile 24 yıldır o mahallede oturuyormuş. Saldıranlar tahliye edilmiş ve o aileyi katlettiler. 7 insan, 7 can! Komşusunu katletmek hangi kitapta yazar? hangi öğreti sizi bu hale getirdi?

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu: Orman yangınlarını bahane edip günlerdir nefret söylemini üretenler bu katliamın sorumlusudur… Bıktık cehaletinizden… Bıktık faşizminizden… Bıktık ayrımcılığınızdan… Ahir ömrümüzün en güzel yarısı sizin saldırganlığınızla heba oldu… Düşün yakamızdan…  

Sanatçı İlyas Salman: Sakın yılgınlığa kapılmayın, faşizmin hiç şansı yok. Sadece katliam yaparken güçlü ve haklı hisseden, sadece öldürürken yaşadığını hissedebilen eciş bücüş bir şey. Gördüğünüz yerde başını ezin, leşinin kulağına eğilip "Adın ne abicim?" deyin. Küçümseyin onu.  

Eğitim Sen: 12 Mayıs günü 60 kişilik ırkçı bir grup tarafından uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan Dedeoğulları ailesine yönelik ikinci bir ırkçı saldırıda 7 kişi katledildi. İktidarın cezasızlık politikası ve Irkçılığı körükleyen, söylem basın bu katliamın sorumlusudur.  

Halkevleri: Konya'da faşist saldırı sonucu 7 kişi katledildi. Faşizme geçit vermeyeceğiz, bu saldırılara, faşizme karşı omuz omuza mücadele edeceğiz! Kahrolsun faşizm yaşasın halkların kardeşliği. 

Sanatçı Orhan Aydın: Kahrolsun Faşizm! #KonyadaKatliam

Batman Baro Başkanı Erkan Şenses: Maalesef 11 Temmuz’daki bu haberde yaralı halde fotoğrafları bulunan ve katledilmekten korktuklarını belirten tüm aile bireyleri bu akşam katledildi. Katliam göz göre gelmiş. Katliamı engelleyemeyen Konya Valisi ve Konya Emniyet Müdürü istifa etmelidir.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin:Konya Meram’da 12 temmuzda saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti.. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz..

HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir: Günlerdir kendi beceriksizliklerini örtbas etmek için ırkçıları kışkırtanlar Kürtleri hedef gösterenler el birliği ile bu vahşete yol açtı.

Diyarbakır Tabip Odası: Konya’da Kürt bir aileye yönelik gerçekleştirilen katliamı kınıyoruz. Irkçılığı körükleyen söylem ve politikalar, bu iklimi yaratanlar, defalarca saldırıya uğrayan aileyi koruyamayanlar bu katliamın asıl sorumlusudur.

Boğaziçi Dayanışması: Kürt halkı ve HDP üzerinde yoğunlaşan faşist saldırıların sorumlusu siyasal iktidardır. Siyasal iktidarın önünü açtığı saldırılara ancak birleşik mücadeleyle karşı konulabilir. Tüm ırkçı saldırılar ve katliamlara karşı Kürt halkının yanındayız. Bijî Azadîya Gelan! 

HDP Milletvekili Kemal Bülbül: Konya'da 7 Kişilik Aile planlı ve sistematik olarak KATLEDİLDİ! İçişleri Bakanı Konya Valisi Konya Emniyet Müdürü ve Müdürlüğün yetkilileri; Suç ortağıdır!