Arıkan, "Olay günü jandarma karakol komutanı, beni arayıp karakola çağırdı. Niye çağırdığını söylemedi. Karakola gittiğimde, daha önceden tarla alışverişi nedeni ile aramızda husumet bulunan H.H.T. ile oğlu M.T. de oradaydı. Bir anda bana saldırdılar. Karakol komutanının odasında, onun yanında beni yaklaşık 5 dakika beni darp ettiler" dedi.

Abdurrahman Arıkan’ın iddiasına göre olay, 3 Şubat tarihinde Karatay’ın İsmil mahallesinde bulunan jandarma karakolunda meydana geldi. 54 yaşındaki Abdurrahman Arıkan, karakol komutanı tarafından davet edildiği karakolda, 10 yıl önceki bir tarla alışverişi nedeni ile aralarında husumet bulunan baba ve oğlu tarafından darp edildiğini öne sürdü. Darp raporu alan Abdurrahman Arıkan, karakol komutanından da şikayetçi oldu.

“KOMUTAN MÜDAHALE ETMEDİ” İDDİASI

Olayın ardından ambulansla getirildiği Konya Şehir Hastanesi’nde tedavi atına alınan Abdurrahman Arıkan, "Olay günü jandarma karakol komutanı, beni arayıp karakola çağırdı. Niye çağırdığını söylemedi. Karakola gittiğimde, daha önceden tarla alışverişi nedeni ile aramızda husumet bulunan H.H.T. ile oğlu M.T. de oradaydı. Bir anda bana saldırdılar. Karakol komutanının odasında, onun yanında beni yaklaşık 5 dakika beni darp ettiler" iddiasında bulundu. Karakol komutanının kendisinin darp edilmesine seyirci kaldığını iddia eden Arıkan, şunları söyledi:

"Karakol komutanından telefon geldi bana. 'Hayırdır komutanım' dedim. 'Bir gel, görüşeceğiz' dedi. Vardım, orada, karakolda husumetli olduğum insanlar var. Yanlarına oturdum. Ne hakla çağırdı, niye çağırdı bilmiyorum, anlamış değilim. Bizi orada darp ettirdi. Bağırmama, çağırmama rağmen hiç müdahale etmedi. Velhasıl beni güzel dövdüler. Artık bunu neye hizmetle yaptı bilmiyorum. Şu anda görme bozukluğu yaşıyorum. Kafamda 5-6 tane dikiş var. Kulağımın arkasında dikişler var. Şu anda görme bozukluğu yaşıyorum. Karakol komutanından da şikayetçiyim. Oradaki iki insanda da şikayetçiyim. Durum bundan ibaret işte."

"YARDIM ÇIĞLIKLARIMI DUYAN ASKERLER BENİ KURTARDI"

Kendisini kurtaranların yardım çığlığını duyan askerler olduğunu söyleyen Abdurrahman Arıkan, "Komutan benim dövülmemi izlerken dışardan yardım çığlıklarımı duyarak gelen iki asker tarafından kurtarıldım. Kanayan yerlerime tampon yapanlar da ambulans çağırıp beni hastaneye getirenler de onlardı" diye konuştu. 

Abdurrahman Arıkan'ın oğlu Yaşar Arıkan ise babasını darp edenler ve karakol komutanı hakkında şikayetçi olduklarını söyleyerek, "Jandarma karakol komutanı, babamı arayarak jandarma karakoluna çağırıyor. Amacının ne olduğunu bilmiyoruz. Gittikten sonra 5 dakika kadar darp ediliyor. Kimse buna müdahale etmiyor. Darp seslerine duyan askerler babamı kurtararak dışarıya çıkarıyor. Biz, darp edenler ve karakol komutanından şikayetçiyiz" dedi.

"KARAKOL KOMUTANI GÖREVİNİ İHMAL ETTİ"

Arıkan’ın avukatı Cihat Tanrıkulu da yaşanan olayın son derece vahim olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Herhangi bir adli olay olmaksızın müvekkilin husumetli olduğu şahıslar karakola gidiyorlar. Tabii bu esnada karakol komutanı, müvekkili, aralarını bulma düşüncesiyle böyle bir yetkisi dahi olmaksızın karakola çağırıyor. Müvekkil, karakol komutanın odasına girdiği esnada karşısında husumetlisi olduğu şahısları görüyor. Daha sonrasında, müvekkilin iddiasına göre, kapı kapatılıyor. Müvekkil şahıs, karakol komutanın odasında öldürülesiye darp ediliyor. Müvekkilin yüzü maalesef tanınamayacak hale gelmiş durumda ve burada komutanın, müvekkilimiz darp edilirken hiçbir suretle yardımcı olmadığı, olaya müdahale etmediği noktasında müvekkilin bir iddiası var. Bunun üzerine şikayetçi oluyor. Hayati tehlikesi bulunduğu şüphesiyle acil servise getirilen müvekkilin ifadesi alınmak üzere gecenin 2'sinde acil servise geldik. Müvekkilin lehine, karakol komutanı hakkında ve müvekkili darp eden iki şahıs hakkında şikayetçi olduk. Tabii biz, burada karakol komutanının görevini ihmal ettiği düşüncesi içerisindeyiz. Adli kolluk görevlisi olan karakol komutanın mevzuata göre uzlaştırma gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Ne amaçla müvekkili karakola çağırıp odasında öldüresiye darp edildiği noktasında soruşturma sürecektir."