Konyaaltı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından gerek deprem bölgesinde gerekse Antalya’da afetzede yurttaşlara destek olmak için çalışmaya devam ediyor. İlk günden itibaren yardım TIR’larını bölgeye gönderen Konyaaltı Belediyesi, deprem bölgesinden gelen yurttaşların günlük ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Belediye, lise ve üniversite hazırlık aşamasındaki öğrenciler için de bünyesinde yer alan eğitim kurumlarının kapılarını açtı. Bu kapsamda lise ve üniversiteye hazırlık derslerinin devam ettiği etüt merkezinde yapılan son deneme sınavının birincisi, afet bölgesinden Antalya’ya gelen ve Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde eğitimine devam eden Sıla Özsoy oldu. 375 puan alarak Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi olan Özsoy’un başarısı öğretmenlerinin de dikkatini çekti.

Deprem felaketinden sonra Antalya’ya geldiklerini aktaran Sıla Özsoy, çalışmalarının iyi gittiğini, öğretmen ve arkadaşlarının desteğinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Hedefinin tıp fakültesini kazanmak olduğunu söyleyen Özsoy, “Deneme sınavında birinci olmuşum. Bundan dolayı da çok mutlu oldum’’ dedi.

Sınavdan aldığı başarılı sonucun kendisini daha da motive ettiğini söyleyen Sıla Özsoy, “Deneme sınavı sonrası bir düşüş yaşadığımı görseydim motivasyonum daha çok düşebilirdi ama şu an çok iyiyim, her şey yolunda. İlk günler kendi yaptığım denemelerde aldığım kötü sonuçlardan sonra çok üzülmüştüm. Daha sonra buraya alıştım, hocalarımın desteğiyle konularımı bitirdim. Kaynak kitaplar ve testler ile toparladım ve buradaki eğitim sayesinde eski halime döndüm. Bu süreçte yanımızda oldukları için, bizi yalnız hissettirmedikleri için Konyaaltı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Semih Esen’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.