Belediye tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen festivalde, Çandır Vadisi’nde üretilen Çandır Fasulyesi’nden yapılan kuru fasulye, misafirlere ikram edildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de Yarbaşçandır Mahallesi Muhtarı Kemal Eke ile birlikte kazanın başına geçerek, katılımcılara kuru fasulye ikram etti. 

İkram sonrası konuşan Başkan Esen, Çandır Fasulyesi’nin tükenme noktasına geldiği aşamada, Konyaaltı Belediyesi olarak harekete geçtiklerini aktardı. Esen, fasulyenin soyunun devam etmesi için Belediye’ye ait 5 bin metrekare alanda ektikleri fasulyeyi tohum olarak köylüye dağıttıklarını da sözlerine ekledi. 

2 TONDAN 100 TONA ÇIKTI

İlk başlarda 2 ton civarında olan üretimin 100 ton gibi bir noktaya taşındığını belirten Esen, “Çiftçimiz için ciddi anlamda karlı bir ürün olduğu için bölge halkımız boş arazilerini her geçen gün bu ürünün ekimini yaparak değerlendirmeye başladı. Çok şükür ki Anadolu’ya ait yerel bir türü yaşatmış olmanın gururu içerisindeyiz. Ben bu şenliğin hepimize iyi sonuçlar getiren bir şenlik olmasını diliyorum. Bu konuda bize inanıp güvenerek Çandır Fasulyesi’nin tanıtımına katkı yapan tüm köylülerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.