Depremzedeler için üretilecek konteyner ve prefabrik yapı teslimlerinde yıl sonuna kadar uygulanacak yüzde 1’lik KDV oranı konteyner kurulum ve montaj hizmetlerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

Cumhurbaşkanı kararıyla, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik hazırlanan prefabrik yapı ve konteynerlerin montaj ve kurulumunda da KDV yüzde 1 olarak uygulanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, konteyner ve prefabrik yapı teslimlerinde montaj ve kurulum da dahil olmak üzere KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 1 olarak uygulanacak. 

14 ŞUBATTA KDV ORANI YIL SONUNA KADAR YÜZDE 18'DEN YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLDÜ

14 Şubat 2023 tarihli Resmî Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 6790 Sayılı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile prefabrik yapı ve konteynerlerin, depremden etkilenen illerde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde 31 Aralık'a kadar KDV oranı 18'den yüzde 1'e düşürülmüştü.