Ceyhan Kaymakamlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda konser vermesi planlanan sanatçı İlkay Akkaya’nın konserini yasakladı.

Söz konusu iptale ilişkin Medyascope’a konuşan  İlkay Akkaya, iktidar çevrelerinin, konser ve festival yasaklarıyla toplumdaki kutuplaşmayı artırmaya çalıştığını söyledi. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinin ellerinden alındığını vurgulayan Akkaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de insanları ayrıştırmaya ve farklı kesimlerin temel haklar çerçevesinde yan yana gelmesini engellemeye yönelik bir çalışma başlatıldığını düşünüyorum. Festivallerin yasaklanmasıyla başlayan süreç, kısa sürede buna evrildi ve öyle görünüyor ki böyle devam edecek. 2014 yerel seçimlerinde, HDP seçim bürosunda çektirdiğim bir fotoğraf üzerinden bir linç kampanyası başlatıldı ve mülki idare üzerinde baskı oluşturuldu. Bu hukuksuzluktur bana göre. Saldırganların isteği yerine getirilmiş, ifade özgürlüğüm engellenmiştir.”

90’lı yıllarda sık sık konserlerinin yasaklandığını vurgulayan Akkaya, son dönemde yaşananların o dönemde yaşananlarla benzerliğine dikkat çekti. AKP’nin elindeki belediyelerde konser vermesinin engellendiğini belirten Akkaya, “34 yıldır sahnedeyim ve konser yasaklarıyla özellikle 90’lı yıllarda çok sık karşılaştım. Son 10 yıldır da iktidarın elindeki belediyelerde, kültür merkezlerinde konser vermemi engelleyerek örtülü bir yasaklama yapıyorlar. Hızla 90’lı yıllara doğru koşuyoruz” dedi.

Türkiye çapında bir turne takviminin olduğunu belirten Akkaya, konserlerini düzenleyip düzenleyemeyeceği konusunda önünü göremediğini söyledi. Söz konusu yasakla ve hakkındaki suçlamalarla ilgili yasal süreci başlattığını belirten Akkaya, “Ülkemiz bizler açısından hiçbir zaman uzun vadeli planların yapılabileceği bir ülke olamadı. Uzun bir turne takvimim var ve neler olabileceğini öngöremiyorum. Yaşayıp göreceğiz sanırım” diye konuştu.