Konak Belediyesi’nin katkılarıyla, Pyxis Fotoğraf Kulübü, Ulusal Down Sendromu Dernegi ve Konak Engelsiz Yaşam Köy iş birliğinde hayata geçen Biz’im Fotoğraf Sergisi, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Fotoğraf sanatçılarının, down sendromlu çocukların günlük yaşamından kareleri fotoğraflamasının ardından çocukların da kendilerini fotoğraflayan sanatçıların fotoğraflarını çekmesiyle ortaya çıkan tablolardan oluşan sergi, büyük beğeni topladı.

Pyxis Fotoğraf Kulübü Başkanı Gürhan Güven ve Ulusal Down Sendromu Dernegi Başkanı Aslı Soykal’ın açılış konuşmalarıyla başlayan sergide Konak Engelsiz Köy psikoloğu Neslihan Dutak da “Down Sendromu ve Özel Gereksinimli Bireylerin Ebeveyni Olmak” konulu bir sunum yaptı. Sergide ayrıca projenin aşamalarını ve serginin oluşum sürecini anlatan özel bir kısa film gösterimi de yer aldı.

25 MART’A KADAR ZİYARETE AÇIK

Down sendromlu bireylerin de toplumdaki diğer insanlar gibi aynı işleri yapabileceklerini, hobileri olabileceğini göstermeyi amaçlayan projenin sergisinde, proje sürecinde hayata veda eden Yağmur ve Serhat da anıldı. Projede yer alan down sendromlu çocuklar ve ailelerinin büyük mutluluk yaşadığı Biz’im Fotoğraf Sergisi, 25 Mart'a kadar Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açık olacak.