Konak Belediye Meclisi, mayıs ayının ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yaptı. Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan’ın yönettiği oturumu, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, MHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Kayhan Derya, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Baysak ve İbrahim Kansoy ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz de takip etti. Toplantının açılışında, her ay olduğu gibi belediyenin bir aylık faaliyetlerinin sunumu yapılırken yakın zamanda hizmete açılacak Beştepeler Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri’nin tanıtım filmi de izlendi. Öte yandan, belediyenin dijital arşivinin de geçen ay uygulamaya konduğu açıklandı.

ULUSLARARASI PROJELER İKİNCİ OTURUMA YETİŞECEK

Bakanlıktan gelen önergeler arasında yer alan, Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği ortaklığında yürütülen Clocalization-Localization for Climate Change Adaptation projesi ile Konak Belediyesi, Almanya Hamm Belediyesi, İtalya Saluzzo Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği ortaklığında yürütülen Konak Climate and Environment Education Centre (Konak İklim ve Çevre Eğitim Merkezi) projesinin uygulanması hakkındaki önergeler ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis başkanı, komisyonlardan, önergelerin meclisin ikinci oturuma yetişecek şekilde görüşülmesini istedi.

OTOBÜSLER AFET BÖLGELERİ İÇİN TASARLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Belediyesi’ne ücretsiz olarak devrettiği iki adet otobüsün kabulü de onayladı. Otobüslerin, deprem felaketi başta olmak üzere doğal afetlerin ardından afet bölgelerinde acil ihtiyaç olan tuvalet ve banyo ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanılacağı açıklandı. Yapılacak teknik düzenlemelerin ardından otobüslerden biri tuvalet diğeri ise banyo olarak kullanılmak üzere dizayn edilecek.