20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali 21-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Valilik yasaklarıyla başlayan festivalde; istenen stat ve yurtların kullanımı “Tadilat ve bakım var” gerekçesiyle engellenmiş ayrıca Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi konserlerini yasaklanmıştı.

Yasaklarla ilgili açıklama yapan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Valilik tarafından verilmeyen pansiyonların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul–aile birlikleriyle beraber okul bütçelerine katkı sunmaları açısından yaz tatili döneminde genel olarak ücretli şekilde halkın kullanımına açık olduğuna dikkat çekti. Bugüne kadar pansiyonların tur şirketlerine ve dışarıdan kente gelen görevli memur ve turistlere açık olduğunu hatırlatan Maçoğlu, “Neden Dersimlilere ve Dersimin dostlarına kapatılmıştır” diye sordu. 

Valiliği Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi'ne ilişkin yasak kararını 2911 sayılı toplantı, gösteri, yürüyüşü ve 5442 sayılı il idaresi kanununa dayandırdığını hatırlatan Maçoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Adı geçen Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin bundan önce birçok yerde konser verdikleri, çeşitli etkinliklerde dinleti sundukları bilinmektedir. Keyfi kararlarla müzik gruplarının, halk sanatçılarının dinleyicisiyle buluşmasının engellemesini kabul etmiyoruz. Daha önce planlandığı şekilde Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi de Seyit Rıza Meydanı`nda kurulacak sahnede halkın ezgilerini söyleyeceklerdir."

Yürüyüş kararına ilişkin de görüşlerini paylaşan Maçoğlu şöyle konuşut:

"Yine planlanan, yoksulluğa- yozlaşmaya- asimilasyona- doğa katliamlarına karşı festival yürüyüşü ise güzergâhı bahane edilerek yasaklanmıştır. 8 Mart, Nevroz ve 1 Mayıs’ta belirlenen güzergâhta yürüyüş yapılmış ve herhangi bir kamu güvenliği sorunu oluşmamıştır. Yürüyüşün engellenmesi yozlaşmaya, madenciliğe, doğa katliamlarına karşı protesto hakkının engellenmesi demektir. Yürüyüşümüzü planladığımız şekilde aynı gün ve aynı saatte gerçekleştireceğiz."