Kolombiya'da, 28 Nisan'dan bu yana hükümet karşıtı kitlesel gösteriler düzenleyen halk, eylemlerine başkent Bogota olmak üzere birçok kentte devam etti.

Başkent Bogota'nın farklı noktalarında toplanan öğrenci grupları ve yerli temsilcilerden oluşan onlarca kişi, hükümet karşıtı sloganlar atarak tepkilerini bir kez daha dile getirdi. Ulusal Park’ta toplanan yerli gruplar, kendilerine has müzik tarzlarıyla son zamanlarda yerli liderlere yönelik artan cinayet ve baskılara tepki gösterdi. “Bogota'nın kurucusu” olarak kabul edilen ve 15. yüzyılda Güney Amerika'nın istilasında önemli bir rol üstlenen İspanyol Gonzalo Jimenez de Quesada heykeli yerli gruplar tarafından devrildi.

( Fotoğraf: Sinan Doğan/AA)

ÖĞRENCİLER DE EYLEMDE

Ulusal Park'tan çıkan öğrenciler, kentin en işlek caddesini trafiğe kapatıp kilometrelerce sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Hükümetten, eğitime daha fazla bütçe ayırmasını isteyen öğrenciler, ayrıca polisin, protestolarda göstericilere yönelik tavrını slogan ve pankartlarla duyurmaya çalıştı.

CALİ’DE GERGİNLİK

Ülkenin 3. büyük şehri Cali'de de binlerce kişi hükümetin ekonomi politikalarını ve baskıcı uygulamaları protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Polisin halka saldırısı sonucu yararlananlar olduğu öğrenildi.

26 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kolombiya’da vergi reformu tasarısına karşı tepkilerle 28 Nisan’da başlayan eylemler devam ediyor. Devlet Başkanı Ivan Duque'nin, 2 Mayıs'ta vergi reformu yasa tasarısını geri çektiklerini ilan etmesinin ardından eylemlerde azalma olmadı. Kolombiya Ombudsman Ofisi'nden yapılan açıklamada, 28 Nisan'daki genel grevden bu yana 26 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.