HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Sendikalı olduğu için uzun süredir baskı gördüğü Özyeğin Fiba Holding'in Polyak maden işletmesinde çalışan Erdoğan Çapaklı'nın işten çıkarılması Holding önünde protesto edildi. Üyeleri ve tüm maden işçileri için bir adım geri adım atmadan direneceklerini kaydeden Bağımsız Maden İş, Holding'i bu yanlıştan geri dönmesi için uyardı.

Özyeğin Fiba Holding önünde direnişe devam eden Erdoğan Çapaklı'nın görüşme talebi şirket tarafından red edildi. Bağımsız Maden İş, Özyeğin Fiba Holding'in Polyak maden işletmesinde Erdoğan Çapaklı'nın işten çıkarılmasını Şişli'de bulunan holding binası önünde protesto etti.

"Dev holding bir maden işçisini hukuksuzca işten attı. Sorumlusun Özyeğin Fiba Holding" yazılı pankartın açıldığı eyleme çok sayıda sendika temsilcisi ve işçi katıldı.

Bağımsız Maden İş üyesi Erdoğan Çapaklı sendikal sebeplerle KoD-46 ile  22 Kasım kasım günü işten çıkarıldı 9 gündür Kınık'ta direnişe devam eden  Bağımsız Maden İş eylemini İstanbul Fiba Holding önünde taşıdı. Olumlu sonuç alınmazsa Özyeğin'e ait bütün İş yerlerinde eyleme devam edilecek.

Özyeğin/Fiba Holding’e ait Polyak Madencilik’te sendikal faaliyet yürüttüğü için işten atılan Erdoğan Çapaklı, Levent’te Fiba Holding’in plazası önünde yaşadığı haksızlıkları Dokuz8haber'e anlattı: 

“Haksız hukuksuz şekilde 4 yıldır çalıştığım Polyak Madencilik’ten Kod-46 ile çıkarıldım. Hakkımızda tuttukları tutanaklar kanunsuzdur, benden savunma almadılar. Diyalog ve çözüm arayışlarımız devam ediyor. Bugün yaptığımız görüşme talebi şirket tarafından red edildi.  Kod-46 çok ağır bir kod; İş bulmamız bu kod yüzünden engelleniyor. İki çocuğum var ailemi geçindirmek zorundayım çözüm istiyorum, işimi geri istiyorum. Onurlu bir sendika ile mücadele ettiğim için gurur duyuyorum, sendikamla yoluma devam edeceğim."