Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TOSB) bulunan Farplas Otomotiv Fabrikası’nda işçiler önceki hafta düşük ücretlere karşı ve sendikal hakları için iş bırakmıştı. Daha sonra Birleşik Metal-İş'e üye olan işçilerin taleplerini dikkate alacağını söyleyen işverenler, işçilerin birçoğunu işten attı.

Fabrikada çalışan işçiler, işten atılan arkadaşları için dün gece eylem başlattı. İşçiler fabrikada üretimi durdururken, işten atılan işçiler ise fabrika önüne gelerek eylem başlattı. Üretimi durduran işçiler, kendilerini fabrikaya kapatırken, işten atılanlar ise fabrika önünde işverenleri protesto etti.

200 KİŞİ'YE GÖZALTI

Fabrika önüne gelen polis, işçilere müdahale etti. Müdahale sonucu aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu 200 işçi gözaltına alındı. Polisin müdahalesine tepki gösteren işçilerin bir kısmı fabrikanın çatısına çıktı.

Gözaltına alınıp emniyete götürülen işçilerin ifadesi alındı. İfadeleri alınan işçilerin tamamı sağlık kontrollerinin de yapılmasının ardından serbest bırakıldı.