HDP yöneticilerinin yargılandığı ve HDP’ye yönelik kapatma davasına gerekçe yapılan Kobani Davası'nın görülmesine 26 Nisan'da başlanacak. HDP’yi savunmak için bin 200 avukat mahkemeye yetki belgesi sundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobani Davası, 26 Nisan pazartesi günü başlıyor. Dava iddianamesinde, IŞİD’in Kobani’ye saldırdığı Ekim 2014’te “sınırın insani yardımlar için açılması ve DAİŞ’e verilen desteğin sona erdirilmesi” talepleriyle yapılan eylemlerden HDP sorumlu tutuluyor. Dava, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülecek

1200 AVUKAT SAVUNACAK

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, dava için günlerdir yoğun mesai harcayan HDP, dava konusu yapılan suçlamalar üzerinden iktidarın politikalarını yargılayacak bir hazırlık içinde. Bugüne kadar 1200 avukat savunmayı üstlenmek amacıyla mahkemeye yetki belgesi sundu. Yetki belgesi sunanların dışında çok sayıda avukat ve hukukçunun da davayı takip etmesi bekleniyor.

DÜNYA GENELİNDE EYLEMLER YAPILACAK

Davayı izlemek üzere yurt dışında da heyetlerin gelmesi bekleniyor. Duruşmanın yapılacağı 26 Nisan günü 30'dan fazla ülkede, HDP ile dayanışma eylemleri düzenleneceği açıklandı. HDP Hukuk Komisyonu ayrıca kimi baro ve insan hakları örgütlerini de davada gözlemci olmak, raporlama yapmak amacıyla davet etti.

HDP’LİLER DURUŞMADA OLACAK

Davanın ilk gününde HDP Eş Genel başkanları ile HDP Meclis Grubu duruşmada hazır bulunacak ve sonraki günlerde de HDP Meclis Grubunun çoğunluğu mahkemede yer alacak. HDP Eş Genel başkanlarıyla gelen heyetlerin duruşmaya ilişkin açıklama yapmaları bekleniyor.