Kobani Davası'nın Sincan Cezaevi'ned görülmekte olan beşinci oturumunda konuşan Selahattin Demirtaş, gizli tanığın mahkemeye getirilmemesine tepki göstererek "Bariz kanunsuz ara kararınızı yerine getirmede ısrarcı olursanız -ki gizli tanık var mı, yok mu, dinlediniz mi, dinlemediniz mi onu da bilmiyoruz. Size de güvenmiyoruz. Eğer gizli tanık buraya getirilip dinlenilmeyecekse davaya katılmayacağım, sizi protesto edeceğim" dedi.

GİZLİ TANIĞA BİR GİZLİLİK DAHA!

"Hukuk adına destan yazıyorsunuz" diyen Selahattin Demirtaş "Gizli tanığı, koruma altındaki gizli tanığı bir kez daha gizli tanığa alıyorsunuz. Hukuk tarihinde böyle bir yaratıcılık var mı bilmiyorum" şeklinde yaşanan tutarsızlığa dikkat çekti.

HALKIMIZA SAYGIDAN DURUŞMALARA ÇIKIYORUZ

Demirtaş ayrıca "Mahkemeye tavsiyem şu; heyetinizi de gizli yapın, sizin duruşma salonlarınıza gelmenize gerek yok, biz savunmalarımızı yazılı evlerinize göndeririz. Zaten duruşmalara savunma yapma isteğimiz yok, avukatlara ve halkımıza duyduğumuz saygıdan duruşmalara çıkıyoruz" şeklinde ifadeler kullanarak, mahkemenin tarafsız olmadığına dikkat çekti.

YÜKSEKDAĞ: TANIKLARINIZ BİZİ GÖRÜNCE KİMYALARI BOZULUYOR

HDP'nin diğer eski eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ise gizli tanıklarla yüzleştirilmemelerine dair mahkemede şunları söyledi:

"Tanıklarınız bizi görünce kimyaları bozuluyor. Kapalı kapılar arkasında yazılan senaryolar değil, karşılarında gerçek var. Halkların, kadınların gerçeğiyiz. Yüzümüze bakacak yüzleri yok, biz biliyoruz bunları siz bilmiyorsanız kendi halinize yanın. Daha düne kadar tanıklarınızın yüzlerini buzluyordunuz, şimdi mahkemeyi tamamen buzluyorsunuz. Önceden düşmanımızın gözüne bakardık, şimdi hasımlık zihniyeti bile yok. Mahkeme, yargı, adalet hepsi buzlanmış. Bize ‘tehlikeli terör örgütü’ diyorsunuz. Tehlike diye söz ettikleriniz size dün cevap verdi. Dün o parti saray saltanatına ‘ben varım siz kimsiniz’ dedi. Dün söylenen sözlerin arkasındayız. Bugünlerin tadını çıkarın, son gülen bu halkın haklılığı ve masumiyeti olacak.!"