LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Gönül Köprüsü Projesi kapsamında iftar programı yapıldı.

İskele ilçesi Yedikonuk köyündeki etkinliğe YTB Başkanı Abdullah Eren, Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, TİKA Lefkoşa Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, YTB, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) işbirliğinde gerçekleştirilen program öncesinde, Karagöz-Hacivat gösterisi sahnelendi, çocuklara boyama seti ve oyuncak hediye edildi.

YTB Başkanı Abdullah Eren ve diğer katılımcılar, 6 Şubat’ta Türkiye’deki depremlerde kızı ile torununu kaybeden Fatma Köse’yi iftar öncesi ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Eren, programda yaptığı konuşmada, Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde KKTC genelinde 24 gün boyunca 48 köyde iftar verildiğini belirterek Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ve Kıbrıs Türk Kızılay'ının ramazan boyunca her gün 18 yerde 7 bin 500 insana iftar imkanı sağladığını aktardı.

Türkiye'nin hiçbir zaman KKTC'yi farklı görmediğini ve düzenlenen programın birlik beraberliği pekiştirmek için önemli olduğunu söyleyen Eren, "Türkiye her zaman sizlerin yanında, çünkü Kıbrıs’ı kendisinden ayrı görmüyor. Kıbrıs’ı Türkiye’nin bir parçası, gönül coğrafyasından öte gönlümüzün bir parçası olarak görüyoruz. Sizler burada hiçbir zaman yalnız değilsiniz." diye konuştu.

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Tuğlu da Gönül Projesi kapsamında iftar programı düzenleyerek bu kutsal ayda toplum birlikteliğine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.