Türk Kızılay Derneği Bayraklı Şube Başkanlığı’na Karşıyaka Saray Lokma’nın sahibi Metin Köroğlu atandı. Kızılay’ın Bayraklı’da yeni bir şube kurduğunu ve ilk başkan olmanın onurunu yaşadığını belirten Köroğlu, kısa süre içinde 2 bin 45 aileyi giydirdiklerini söyledi.İZMİR (İGFA) - Türk Kızılay'ı olarak depremden etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından Bayraklı bölgesinde sosyal yardım merkezi açılmasının kararını aldıklarını belirten Şube Başkanı Metin Köroğlu,“Ekip arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde İzmir şubesine bağlı olarak Bayraklı Sosyal Yardım Merkezi’mizi açtık. İlk günden bugüne kadar çok sayıda depremzede aileye destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Sosyal yardım merkezinin, Bayraklı bölgesine bir nevi cansuyu olduğunu ve halk tarafından da memnuniyetle karşılandığına değinen Köroğlu, “Gönüllere dokunup yüzlerde tebessüm olmaya, halkımızın bizlere emanet olarak teslim ettiği ayni ve nakdi bağışları yerlerine ulaştırma gayreti içerisinde olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bayraklı bölgesinde çok sayıda depremzede ailelerin yaşadığını hatırlatan Metin Köroğlu, “Sosyal yardım merkezimizde ailelerimiz ile bir araya gelip yaşadıkları bu zorlu süreçte yanlarında olup bir nebzede olsa acılarını paylaşıp ekip arkadaşlarımız ile birlikte destek olmaya çalışıyoruz. Bayraklı şubesi olarak kısa sürede ikibinkırbeş ailemizin kıyafet ihtiyaçlarını bağışçılarımızla birlikte çözdük. Bu süreç içerisinde ilk günden buyana bizlere her zaman destek veren tüm Türk Kızılay bağışçılarımıza, İzmir il şube başkanımız Kerem Fahri Baykalmış'a, ekibine, tüm ekip arkadaşlarıma ve gönüllü desteği sağlayan tüm gönüllü kardeşlerimize desteklerinden dolayı çok teşekkürler ediyoruz. Hep birlikte iyiliklerimizi çoğaltmaya gönüllere girip dualar almaya devam edeceğiz" dedi.