22-25 Eylül 2022 tarihleri arasında bu yıl ilki gerçekleştirilen Seferihisar Kitap Günleri, yazarlar ile okuyucuların buluşma noktası oldu. Kitap Günleri süresince söyleşiler, imza günleri ve paneller yapıldı.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ı kültür ve sanatın başkenti yapmak hedeflerinin hayata geçirildiğini belirterek, “Kültür insanları buluşturur. Kültür medyadan da siyasetten de farklıdır. Ortak bir hafıza ve kimlik yaratır. Edebiyat yaşamı, geçmişi, bugünü ve geleceği anlamlandırır. Kültür ve sanat etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.
1.Seferihisar Kitap Günleri, Barış İnce’nin “Edebiyat ve İzmir” sunumu ile başlarken; organizasyon, 4 gün boyunca birbirinden değerli yazarları ağırladı.
SEFERİHİSAR KİTAP GÜNLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Kitap Günleri kapsamında Emek Ödülü, Seferi Keçi Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Baha Okar’a, Edebiyat Ödülü gazeteci-yazar Barış İnce’ye, Onur Ödülü ise usta yazar Latife Tekin’e verildi.
Seferihisarlı yazarların da okuyucu ile buluştuğu etkinlikte açılan kitap stantları, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.
Katılım ve ilgiden dolayı Seferihisarlılar’a teşekkür eden Başkan Yetişkin, "Kitap günlerinin ilkini gerçekleştirirken acaba dijitalleşen dünyada ilgi çeker mi diye düşünüyorduk. Fakat Seferihisarlılar bizi yanılttı. 4 gün boyunca hem stantlara hem de söyleşilere gösterilen büyük ilgi karşısında çok mutluyuz. Katılan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ederim’’ dedi. 
Festivalin son gününde Gülşah Elikbank söyleşisi, edebiyat tutkunları tarafından ilgi ile takip edilirken; Nebil Özgentürk de “Cumhuriyete giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk” belgeseli ve sunumu ile büyük beğeni topladı.