Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kültürler Buluşuyor” etkinliği kapsamında 16 Aralık 2022 Cuma günü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Helebiş-Sıra Gecesi düzenlenecek.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz, Kırşehir Belediyesi olarak tarihsel ve kültürel mirasımızı kayıt altına alıp, onları gelecek kuşaklarımıza özgün bir şekilde aktarmanın önemine inanıyoruz. Bu kapsamda kültür sanat alanında da faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere Kırşehir Belediyesi’nin yaptığı girişimler sonucu Lapseki Kaynakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı ve çok değerli aile fertlerinin oluru ile 28 yıl önce hayata gözlerini yuman Şemsi Yastıman’ın naaşı 9 Temmuz 2021 Cuma günü hasreti olduğu Kırşehir’e nakledilmiş ve İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanında defnedilmişti.

Türk Halk Müziği'ne kaynak kişi ve derleyici kimliği ile emeği geçmiş büyük halk sanatçısı Şemsi Yastıman’ın düzenlediği Helebiş Geceleri Belediyemizin katkılarıyla yeniden hayat kazandı.

Büyük halk sanatçısı ozanımız Şemsi Yastıman’ın yaşadığı dönemde her yıl İstanbul'da geleneksel olarak düzenlediği 'Helebiş Gecesi'ne Kırşehir'den de çok sayıda kişi katılırdı. Kırşehir’in yetiştirdiği büyük saz ve söz ustası değerli hemşehrimiz Şemsi Yastıman'ın öncülük ettiği, Kırşehir'in saz, söz, muhabbet aleminin en güzel yansıması şüphesiz Helebiş Gecesi'dir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak Helebiş Gecesi’nin yaşatılarak gelecek kuşaklarımıza aktarmanın gayreti içindeyiz.

Kırşehir Belediyesi olarak, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan ilk ve tek şehir olmamızın sorumluluğuyla, taahhütlerimizi de yerine getirerek yeni programları hayata geçiriyoruz.

Bu kapsamda Kırşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 'Kültürler Buluşuyor' Helebiş-Sıra Gecesi’ni 16 Aralık 2022 Cuma günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde saat 19:00’da gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi Helebiş-Sıra Gecesi’ne bekliyorum.”

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Helebiş-Sıra Gecesi biletleri, 13 Aralık 2022 Salı gününden itibaren Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden temin edilebilecek.