Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliğiyle, 17 ve 18 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen ‘UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Sempozyumu’nda sunulan bildirileri içeren kitap yayımlandı. 

‘UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Sempozyumu’, birinci gün Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde dört oturum; ikinci gün ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde beş oturum halinde yapılmıştı. Sempozyumda yapılan sunumlar, Bilim Kurulu’ndan 68 isim; Düzenleme Kurulu’ndan ise 22 ismin seçkisiyle kitap haline getirildi. 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu kitabının tanıtımında, şunları söyledi:

“Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliğiyle, 17-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlediğimiz UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı’na gerek Neşet Ertaş Kültür Merkezimize gelerek, gerekse yurtiçinden ve yurtdışından online olarak birbirinden değerli katılımcılar bildirilerini sundular. Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi tarafından ilimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dahil olması için yapılan başvurunun 2019 yılında olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Kırşehir, Türkiye’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na ‘müzik’ alanında dahil olan ilk ve tek şehir olmuştu. Bu kapsamda, bir dizi programı, konseri, farklı alanlarda kültür ve sanat etkinliklerini hayata geçiren Kırşehir Belediyesi olarak değerli katılımcıların iştirakleri ile UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı’nı gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşadık.

Anadolu Abdal ve Bozlak geleneğinin ilimize kattığı kültürel mirasın kazanımları, ayrıca yerel ve uluslararası anlamda tanınan müzisyenlerimizin varlığı ile ilimiz Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dahil olmasıyla bu mirası tüm dünya halklarıyla da paylaşma fırsatı yakalamış bulunmaktayız. Konferansımızda iki farklı konuşmacı türü oldu, hem bilimsel sunumlarıyla katılan konuşmacılarımızdan hem de UNESCO müzik şehirlerinden fikir ve tecrübelerini paylaşacak konuşmacılarımızdan iki gün boyunca çok önemli şeyler öğrendik. İlimizin kültürel mirasını hem ulusal hem uluslararası alanda duyuracak olan konferansımızın ardından Kırşehir Belediyesi olarak bildirileri içeren Sempozyum kitabını da bastırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kırşehir Belediyesi’nin UNESCO Müzik Şehri Kırşehir için basımını yaptırdığı ve bir kültür hizmeti olan UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Sempozyumu kitabının hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum.”