KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt İstanbul'daki riskli yapı stokunun yenilemesinin tek bir kurumun altından kalkabileceği bir yük olmadığını belirterek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na işbirliği çağrısında bulundu. Kurt, “İstanbul’u çok hızlı bir şekilde riskli yapılardan arındırmalıyız. İstanbul’un yaklaşık 160 bin bağımsız birimden oluşan 7 bin 200 farklı noktadan insanlar bizden bir çare bekliyor” dedi.

İzmir’de 2 yıl önce bugün yaşanan deprem için anma programları yapılırken, İstanbul Depremi ve olası sonuçları da bu vesileyle gündeme geldi. Sosyal medya hesabından manidar bir mesaj yayınlayan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, olası İstanbul depremine vurgu yaparak, riskli yapıların yenilenmesi konusunda Şehircilik Bakanlığı'na işbirliği çağrısında bulundu.

“Birlikte Yenileyelim” etiketiyle paylaştığı videoya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı etiketleyen Ali Kurt’un açıklaması şöyle:

“İSTANBUL’U YENİLEMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM: İzmir Depremi'nde yaşadığımız acı hala içimizi sızlatıyor. Şehirler değişse de acılar hep aynı oldu. Bunca yıl ve acıdan ders çıkarılabildi mi? Geçen 23 yılda İstanbul’u beklenen depreme hazırlayabildik mi? İstanbul’u çok hızlı bir şekilde riskli yapılardan arındırmalıyız. İstanbul’un yaklaşık 160 bin bağımsız birimden oluşan 7 bin 200 farklı noktadan insanlar bizden bir çare bekliyor. Hep birlikte çözüm üretmeliyiz.

RİSKLİ YAPILARI HIZLI BİR ŞEKİLDE YENİLEYELİM: İstanbul'daki riskli yapı stokunu yenilemek tek bir kurumun altından kalabileceği bir yük değil. Devletin tüm kurumlarıyla paydaş ancak bu sürecin üstesinden gelebiliriz. Gelin uygun ödeme planlı borçlanma seçenekleri sunalım. Bu riskli yapıları çok hızlı bir şekilde tahliye edip yenileyelim."