İstanbul Kınalıada’da G. T.'ye tecavüz iddiasıyla pansiyon işletmecisi sanık M.A.’nın yargılandığı davada mütalaasını sunan savcı, sanığın “nitelikli cinsel istismar” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı sanığın tutuklanmasını da talep etti. Ancak mahkeme talebi kabul etmedi.

İstanbul Kınalıada’da 31 Aralık 2017 tarihinde G. T. isimli kadına tecavüz etmek iddiasıyla M.A. hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Kartal’da bulunan Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılanan sanık M.A’nın katıldığı duruşmada G. T ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda kadın örgütü de takip etti. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada M.A.’nın avukatı söz alarak duruşmanın gizli yapılmasını talep etti. G. T.’nin avukatı ise Rozerin Seda Kip ise duruşmada gizli bir şeyin kalmadığını o nedenle duruşmanın açık ve aleni yapılmasını istedi. Talepleri değerlendiren mahkeme başkanı, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.

MÜTALAA SUNULDU

Kısa bir aradan sonra kapalı bir şekilde devam eden duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, sanığın “nitelikli cinsel istismar” suçundan cezalandırılmasını istedi.

SAVCININ TUTUKLAMA TALEBİNE RET

Savcı sanığın tutuklanmasını da talep etti. Talebi kabul etmeyen mahkeme, sanık müdafiinin esas hakkındaki savunması için süre verilmesi talebini kabul ederek duruşmayı 20 Kasım 2019'a erteledi.