Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Piyasada bu kadar oynaklık varken mala nasıl fiyat veriyorsunuz” diye sorduğu Kilisli esnaf, “100 lira olan, 300 lira oldu. Mesela şunu size sattım başkanım; 100 lira eski fiyatı, buna şimdi 200 demezsem ben bunu tekrar 200’e alamayacağım. ‘250’ diyorum, ‘Pahalanmış’ diyor. ‘Dolar’ diyorum, ‘Her şey dolarla mı’ diyor. Un ya… Ekmek yediğimiz un dolarla. Saman dolarla geliyor, ben bunu anlamıyorum” dedi.

ANKA'nın haberine göre Ali Babacan, partisinin il kongresi için 24 Aralık’ta gittiği Kilis’te esnafın sorunlarını dinledi. Babacan’ın Kilis’teki esnaf ziyaretine ilişkin ilişkin bir video, DEVA Partisi tarafından paylaşıldı.

Ali Babacan, ziyaret ettiği telefon mağazasında kendisine yaşadığı sorunları anlatan esnafa, şunları söyledi:

“Çabuk ayağa kalkarız. Sorunlar çabuk düzelir. Memleket düzlüğe çabuk çıkar ama işin kuralı var. İşi bilen, dürüst kadrolar gerekiyor. İstişareyle, ortak akılla, adaletle hareket etmek gerekiyor.”

Babacan’ın “Piyasada bu kadar oynaklık varken mala nasıl fiyat veriyorsunuz” sorusu üzerine esnaf, “100 lira olan, 300 lira oldu. Mesela şunu size sattım başkanım, 100 lira eski fiyatı, buna şimdi 200 demezsem ben bunu tekrar 200’e alamayacağım. ‘250’ diyorum, ‘Pahalanmış’ diyor. ‘Dolar’ diyorum, ‘Her şey dolarla mı’ diyor. Un ya… Ekmek yediğimiz un dolarla. Saman dolarla geliyor, ben bunu anlamıyorum” dedi.

“ONU DA DOLARA ENDEKSLEDİLER”

Babacan ise iktidarı, “Az bir Türk lirası mevduat kalmıştı, onu da dolara endekslediler” sözleriyle eleştirdi.