Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı seçim kampanyası videosunu beğendi. 

Beğeninin sosyal medyada gündem olması ve konuyla ilgili haberlerin ardından Şimşek, beğenisini geri çekti.

20 Mart'ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen ve siyasete dönme teklifini reddettiği iddiaları da Mehmet Şimşek'in beğenisinin gündem olmasına yol açtı.

Twitter hesabından paylaşım yapan gazeteci Uğur Dündar, Mehmet Şimşek'le ortak bir arkadaşını aradığını ve beğeninin yanlışlıkla yapıldığını öğrendiğini aktardı.

Dündar, "Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir tweetini beğendiği haberleri çıkınca, İngiltere'deki ortak arkadaşımızı aradım. Onun verdiği bilgiye göre 8 yaşındaki oğlu IPAD'ıyla oynarken yanlışlıkla beğeni koymuş. Mehmet Bey durumu fark edince beğeniyi geri almış" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek de Dündar'ın paylaşımını doğruladı. Şimşek de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Maalesef oluyor böyle şeyler! Kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmişiz. Affola!" dedi.