KÜRT SORUNU SİYASETİN GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununun çözümü için HDP’yle görüşme” açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. AKP’den henüz net bir tutum gelmezken, MHP lideri Bahçeli bildik üslubunu sürdürdü. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu,

“Tüm siyasi partiler hassas davranmalı” dedi, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Kürt meselesi vardır ve çözümün adresi siyasettir” açıklaması yaptı. HDP içinde de kısmi farklılıklar içeren açıklamalar geldi. HDP’li Ahmet Türk, CHP’nin projelerini daha açık ve net ortaya koyması gerektiğini söyledi, “Kürtlerin beklentisi de budur” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise "Kürt sorununun çözümü demokratikleşmeden bağımsız düşünülemez" açıklaması yaptı.

ÖĞRENCİLERİN BARINMA DERDİ SÜRÜYOR

Üniversite öğrencilerinin yurtlarda yeterli yer olmaması ve fahiş fiyat artışları nedeniyle yaşadığı barınma sorunu gündemdeki yerini koruyor. Öğrenciler pek çok parkta sabahlama eylemleri yaparken, bugün İstanbul Kadıköy’de yürüyüş yapan SGDF'li gençler gözaltına alındı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden gelen cemevlerinin kapıları öğrencilere açık açıklamasının ardından, İzmir'de Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da belediyenin iki ayrı tesisinin üniversite öğrencileri için açılacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Bu ülkenin geleceğini, sokakta sahipsiz bırakmayacağız” diyerek üniversite öğrencileri için yurt kiraladı.

KENTİNE İYİ BAK | KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL

Kartal’ın genç Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, siyasetteki tecrübelerini aktardı, özellikle gençlere ve çocuklara yönelik projelerini anlattı. AR-GE Bilim Teknoloji Merkezi’nden gençlik merkezlerine, spor merkezlerinden kültürel alanlara Kartal gençler için yeniden inşa ediliyor. Gökhan Yüksel, cumhuriyetin 100. yılı için umutlu, “Genç cumhuriyetin genç evlatları daha iyisini yapmak için hazır” diyor.

HAMİLE HASTALARIN HEMEN HEPSİ AŞISIZ

Ankara Şehir Hastanesi'nde 33 Covid-19 hastası hamile kadından 32'sinin aşısız olduğu açıklandı.

HDP Milletvekili Dr. Habip Eksik, Türkiye İstatistik Kurumu’nun ölüm istatistiklerini neden yayınlamadığını sordu.

TTB tarafından CHP MYK'ya yapılan sunumda yüz yüze eğitimin aksaması durumunda kayıpların derinleşeceği uyarısı yapıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün itibarıyla kentteki ilk doz aşılama oranının yüzde 83,8'e yükseldiğini duyurdu.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, tek doz aşı oranının yüzde 63’lere, çift doz oranın ise yüzde 41’lere yükseldiğini belirterek, bu durumun vaka sayısında düşüş sağladığına dikkat çekti.

CANLI YAYIN | KENTLERDE YAŞANAN SON GELİŞMELER

Kentlerde yaşanan son gelişmeler, canlı bağlantılarla dokuz8YEREL programında konuşuldu. Farklı kentlerden konuk olan gazeteciler, Bekir Güneş’in sorularını yanıtladı.

GÜNÜN DİĞER GELİŞMELERİ

Muş'ta 3 Ekim 1993’te aynı aileden 7’si çocuk 9 kişinin öldürüldüğü Vartinis Katliamı davasında tek sanık için tutuklama kararı çıktı.

Yargıtay gazeteci Aziz Oruç’a “örgüt üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek” iddiasıyla verilen hapis cezasını bozdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro olarak belirlendiğini açıkladı.

Cumartesi Anneleri’ne yasaklanan Galatasaray Meydanı’ndaki polis bariyerleri 160 hafta sonra kaldırıldı.

Anayasa Mahkemesi, cinsiyet değiştirme ameliyatı olmadığı için ismi değiştirilmeyen transkadın D.’yi haklı buldu.

Şırnak'ta 22 bölgede "ÇED raporuna gerek yok" denilerek maden arama izni verildi.

25'inci İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşacak. Festival biletleri 25 Eylül’de satışa çıkıyor.