Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Benimle misiniz?" sorusuna bir grup yurttaş, internet üzerinden "Seninleyiz Kılıçdaroğlu" başlıklı bir imza kampanyası açarak yanıt verdi.

"Demokratik, Laik, Sosyal Cumhuriyet için Seninleyiz. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu" imza kampanyası çerçevesinde seninleyiz.org adresinde bir internet sitesi yayına başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını desteklemek isteyen yurttaşlar sosyal medya hesapları ile bağlanarak site üzerinden kolayca imza verebiliyor.

"Seninleyiz Kılıçdaroğlu" kampanyasının "Hakkımızda" sayfasında şu ifadeler yer alıyor: 

"Seninleyiz Kılıçdaroğlu" kampanyası, Demokratik, Laik, Sosyal Cumhuriyet için sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğine inanan gönüllü yurttaşlar tarafından hazırlanmıştır. Kampanyamızın her hangi bir parti ya da kurumla bağı yoktur, bağımsız bir yurttaş girişimidir.

Kampanyamızın temel amacı Demokratik, Laik, Sosyal Cumhuriyet için sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe destek olmaktır. Muhalefetin ortak adayının sayın Kılıçdaroğlu olması gerektiğine inanıyoruz ve bu düşüncedeki yurttaşları imza vermeye davet ediyoruz."

Seninleyiz.org sitesi bir diğer amacını "ülkemizin temel meselelerine ilişkin görüşlerin ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı bir özgür tartışma ve fikir platformu haline gelmek" olarak tanımlıyor. Metinde şöyle deniyor:

"Ülkemizin çözüme kavuşturulması gereken, ekonomik, demokratik ve sosyal onlarca sorunu var.

Tartışmaları üç başlık altında toplamayı uygun gördük: "Halk konuşuyor""Demokratik Cumhuriyet" ve Sosyal Cumhuriyet".

"Halk Konuşuyor" başlığı altında ülkemizin zenginliği olarak gördüğümüz toplumsal kesimlerin ve kimliklerin kendi sorunlarını ve özlemlerini dile getirmesine yardımcı olmak; "Demokratik Cumhuriyet" ve Sosyal Cumhuriyet" başlıkları altında ise temel sorunlarımızı ve çözüm önerilerini birlikte tartışmak istiyoruz."