A Haber yayınına bağlanan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Paravan vakıf kurup başına bir Amerikan vatandaşı koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. TÜRGEV ve ENSAR üzerinden Amerika'ya para aktarıyorlar" iddialarına yanıt verdi. AKP üyelerinin ortak cevabı Kılıçdaroğlu hakkında "FETÖ istedi, yaptı" oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 22.00'de önemli açıklamalarda bulunacağını duyurmuştu. Konuya ilişkin saat 22.00'da Twitter hesabından bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, "Paravan vakıf kurup başına bir Amerikan vatandaşı koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. TÜRGEV ve ENSAR üzerinden Amerika'ya para aktarıyorlar" bilgisini verdi.

A Haber yayınına bağlanan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AKP Genel Başkanı Hamza Dağ; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

ÇELİK: ÖĞRENCİLERİN FETÖ'NÜN AĞLARINA DÜŞMESİNLER DİYE KURULMUŞ ORGANİZASYONLAR

"Kılıçdaroğlu herkesi suçluyor, demokrasiyi hedef alıyor. Diyor ki ABD'de vakıf kurmaya çalışıyorlar. TÜRGEV'den bahsediyorlar. Bu o ülkenin hukuk kurallarına göre kurulmuş. Son derece şeffaf. Hangi faaliyetleri yaptığını bütün dünyanın bildiği, öğrencilerin FETÖ'nün ağlarına düşmesinler diye kurulmuş organizasyonlar. Açık yapıları, illegal yapılarmış gibi ortaya koyup hedef gösteriyor.”

“MUHTEMELEN FETÖ GİZLİ BELGE DİYEREK VERMİŞTİR”

“Bu vakıfların gelir giderleri bütün ülkelerin bilgisi dahilinde. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza yönelik nefret ve iftira siyaseti bu siyaseti yaptıranların çöküşüne neden olur. Yabancı ülkede okul açılmış, yurt açılmış. Bunları ellerine yine açık kaynaklardan alarak muhtemelen FETÖ almıştır, gizli belge diyerek vermiştir.”

“KILIÇDAROĞLU VESAYET ZİHNİYETE SAHİP OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR”

“Kılıçdaroğlu vesayet zihniyete sahip olduğunu ortaya koymuştur. Siyasetin dilini bu şekilde sertleştirmek istiyorsa, bizim dilimizin ne kadar sertleşeceğini tahmin bile edemez. Aileleri de işin içine koyduğumuzda neyi sakınacağız? Çık siyasi kapasite ile konuş, biz sana ne cevaplar veriyoruz. Aile kavramının bu kadar sistematik olarak hedef koyulması, ailesi olan bütün vatandaşlarımız gereken cevabı verecekler. Sonra diyorlar: Neden kutuplaşıyoruz?”

"KILIÇDAROĞLU İÇ KAOS OLUŞTURMAK İSTİYOR"

Kılıçdaroğlu iç kaos oluşturmak istiyor. Ortaya attığı iftira FETÖ'nün kampanyası. Dış politikada ne zaman adım atsak, Kılıçdaroğlu devrede. Hükümeti kanunsuzlukla suçluyor. Cumhurbaşkanlığı makamını tehdit etmeye kalkıyor. Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarının propagandasını dillendiriyor. Yanıldığı konuların haddi hesabı yok. AK Parti gereken hukuki girişimleri yapacaktır. Sinsi bir faaliyet yürütüyorlar. Bundan sonrasında açıklamalarına itibar edilmemesi gerekiyor."

KURTULMUŞ: “YAPTIKLARI İLE FETÖ’YE HİZMET EDİYORLAR”

Ömer Çelik'in ardından yayına bağlanan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise şunları söyledi:

''Kılıçdaroğlu'nun üslubu ibreti alemdir. Sürekli nefret dilini kullanan bir tavur içerisinde görüyoruz. Bu tarz siyaseti kirleten bir dildir.  Tamamen FETÖ vari bir söylemdir. Yaptıkları ile FETÖ'ye hizmet ediyorlar. Bizim siyaset geleneğimizde böyle bir şey yok. Türkiye'de geçmiş dönemlerde rakip siyasi partiler oldu. Ama böyle bir dilin kullanıldığı hiç hatırlamıyoruz. Bu dil sahibine zarar verecek bir dildir. Bu deli saçması sözler, cevapsız bırakılmayacaktır. Halkı kışkırtmak isteyen edepsiz bir dille karşı karşıya kaldık. Bu dilin altında kalmayacağız. Yazıktır, ayıptır.”

DAĞ: “KILIÇDAROĞLU, TÜRKİYE SİYASETİNE YAKIŞMIYOR”

Kurtulmuş'un ardından yayına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da şu ifadelere ye verdi:

''Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına getirilmesinin diyetini ödüyor. Kılıçdaroğlu, FETÖ sözcülüğü yapmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu yıllarca öncede benzer işler yaptı. Son bir senedir çekmiş olduğu videolarla toplumda bir huzursuzluk ortamı yaratma çalışıyor. Kılıçdaroğlu, Türkiye siyasetine yakışmıyor.”

“BEN BUNU FETÖ'NÜN KILIÇDAROĞLU DA NE İSTEDİYSE YAPMA GAYRETİ OLARAK GÖRÜYORUM”

“Türkiye siyasetinde bugün rakipler var, yarın da olacaklar. Ama bu rakipler, birbirini eleştirirken belli bir üslup seviyesi ile bunları yaparlar. Ama ortada edepsizlik, terbiyesizlik var. Bunun sebebi aralarındaki adaylık mücadelesi midir, bilemiyorum. Ben bunu FETÖ'nün Kılıçdaroğlu da ne istediyse yapma gayreti olarak görüyorum. Bunu siyaset kabul etmez. Bizim yapmamız gereken de siyaseten ve hukuken karşılık vermektir.''