CHP lideri Kılıçdaroğlu, kış saati uygulamasına geçilmemesini eleştirerek, sabahları gün ışığı alamamanın insan bedeni üzerindeki zararlara ve sebep olduğu hastalıklara değindi. Ana muhalefet lideri, iktidara tepki göstererek "Türkiye'nin sabahlarını karanlığa boğdular. Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da, gün ışığından korkmaları neyin nesi? Bu cehaleti ülke artık kaldıramaz oldu" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaşarak, kış saati uygulamasına geçilmediği için sabah saatlerinde karanlık olduğuna dikkat çekip konuya ilişkin bir rapor hazırlattığından bahsetti. CHP lideri, gün ışığının biyolojik sağlık için önemini vurgulayarak, bunun engellenmesi durumunda birçok hastalığın tetiklendiğini ifade etti. İktidarın bu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, bu durumu mutlaka düzelteceklerini söyledi.

'HER ŞEYDEN KORKUYORLAR DA GÜN IŞIĞINDAN NEDEN KORKUYORLAR'

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar? Bu karanlıkta yollara düşen, göz göze, kalp kalbe, el ele vermeye çalışan insanlarımız... Türkiye'nin sabahlarını karanlığa boğdular. Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da, gün ışığından korkmaları neyin nesi? Bu cehaleti ülke artık kaldıramaz oldu. Ama ben bu cehaletin üreteceği sonuçlarla ilgili bir rapor hazırlattım.

'KALPLERİ GİBİ ZİFİRİ KARANLIĞA MAHKUM ETTİLER ÜLKEYİ'

Biyolojik saatimizin en önemli uyaranı gün ışığıdır. Bir sinyaldir. Bu sinyal gelir ve fizyolojik süreçleri kontrole eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bunu engellerseniz hastalıklara yol açarsınız. Bu yapılan, bozuk biyolojik ritim, nöro hastalıklar, diyabet ve kanser gibi hastalıklar için önemli bir risk teşkil ediyor. Bunlar rapor falan bilmez, okumazlar. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler ülkeyi. Ama hemen, mutlaka düzelteceğiz."