CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pakistan’ın Peşaver şehrinde dün bir camiye yapılan intihar saldırısı nedeniyle, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’e, "geçmiş olsun" mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu, mektubunda, “Pakistan halkıyla dayanışma içerisinde acınızı paylaşıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile hükümetinize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Pakistan’ın Peşaver kentinde dün öğle namazı sırasında bir camiye düzenlenen intihar saldırısında 80’den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Kılıçdaroğlu, saldırı nedeniyle Pakistan Başbakanı Şerif’e, "geçmiş olsun" mektubu gönderdi. Partiden yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, mektubuna şunları kaydetti:

“Sayın Başbakan, 30 Ocak 2023 tarihinde, Peşaver kentinde bir camiye yönelik gerçekleşen bombalı eylemde çok sayıda can kaybı olmasından duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek isteriz. Pakistan halkıyla dayanışma içerisinde acınızı paylaşıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile hükümetinize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”