CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de Nakliyeciler Buluşması'nda konuşuyor. Kılıçdaroğlu, iktidarın dış politika yönetimini eleştirerek, ''İktidar olduğumuzda Suriye ve Mısırla hemen barışacağız. Dış politikada kavgayı değil barışı önceleyeceğiz. Dış politikanın 180 derece değişmesi lazım.'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

''İktidar olduğumuzda Suriye ve Mısırla hemen barışacağız. Dış politikada kavgayı değil barışı önceleyeceğiz.

Sarp Sınır kapısında TIR şoförlerin nasıl bekletildiğini biliyorum. İki devlet bir milletsek bizim TIR'lara neden müdahale etmiyorsunuz? Bir telefona bakar. Neden arayıp sormuyorsunuz? Çantada keklik görüldüğünüz sürece kimse sizin sözünüze bakmaz. Oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız bütün bu sorunları çözülmesi için.

Ben sizin oyunuza talip değilim; ben sizin dertlerinize, sorunlarınıza talibim. Aracınızı yenilerken size destek sağlanması lazım. Ekmek teknesi aracınızın plakası yenilenecek, evinize para götürmeniz lazım.

Dış politikanın 180 derece değişmesi lazım. Rekabette eşitliği sağlamak lazım. Sorunlarınız belli bunların hepsi düzelecek sorunlar. Bu coğrafya herkesin kazanacağı bir coğrafya. 1 yıl içinde bu sorunların hepsi düzelir. Sormanız lazım bu ülkede Dışişleri, Ulaştırma Bakanı ne yapıyor?

AYRINTILAR GELİYOR...