CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin TBMM’ye sunduğu başörtüsü ile ilgili kanun teklifi için “Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım” yorumu yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız” yanıtını verdi.  

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dün yeni yasama yılında Meclis’e sunduğu ‘Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi’ni eleştiren Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yeni yasama yılının ilk grup toplantısında CHP’nin verdiği kanun teklifi için şu yorumu yaptı:

“Öyleyse biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeyse gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım”

Kılıçdaroğlu ise, TBMM’de yaptığı açıklamaların hemen ardından Erdoğan’a şu yanıtı verdi:

“ÇOK ÇİRKİN BİR ÜSLUBUN VAR. TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR ŞEY YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz.”