CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT'de Savaş Kerimoğlu'nun sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Türkiye’ye yeni bir yol haritası çiziyoruz. Yargı tamamen bağımsız olacak. Erdoğan’ın avukatları yargının üzerine adeta çullanmışlar.

Yargı bağımsız olacak, yürütme organı gerçek anlamda bağımsız olacak.

AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Namus ve şeref kavramının sizin için önemli olduğunu biliyorum. Siz alın terinin hakkını korumayan kişiyi o koltuğa oturtmamanız gerekir. Vicdanınızın sesini dinleyip öyle oy kullanın.

28 Şubat döneminde fişlendim. Dava açtım, karşımda Erdoğan’ın avukatları vardı."

"MASA DOĞRU MU, DOĞRU"

"Allah aşkına bunlar eleştiri mi? Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Eleştirecekler ama ne diyecekler? Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder? Masa doğru mu, doğru. Masanın etrafında insanlar var mı, var. Ortak talepleri ne, demokrasi. Ortak talepleri ne, bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi. Ortak talepleri ne, adalet; adil bir düzen. Hep beraber bunları istiyoruz. Bunları eleştiremiyorlar, bunlara "Yanlıştır" diyemiyorlar. Bu taleplere "Biz kulak tıkadık" diyemiyorlar."

"ZAMLARI ZULME DÖNÜŞTÜREN KİŞİYE DÜNYADA ZALİM DENİR"

Bu masanın özü adalet. Adalet bütün alanlara yansımasını istiyoruz. Zamlar zulme dönüşüyorsa, zamları zulme dönüştüren kişiye dünyada zalim denir. Zalimler devletleri yönetemezler.

"O MASA BİR ÇAREDİR ASLINDA"

Zalimler devleti yönetirse zulüm olur. Zulmü payidar etmemek bizim amacımız. Zulümden bu ülkeyi kurtarmaktır. Sadece sandığa giden vatandaş zulümlü karşılaşıyorsa bir çare arıyor, o masa bir çaredir aslında. Çare masası.

"NEREYE GİDİYOR BU PARALAR"

Hukuku inşa etmek zorundasınız önce. Hukuku nasıl inşa edersiniz? Parlamentoyu güçlendirirsiniz. Milletvekili gerçek anlamda milletin vekili olsun. Bir kişinin vekili olmasın. Vatandaş vergi ödüyor. Devleti yönetenler harcadıkları her kuruşu ceplerinden harcamıyorlar. Nereye gidiyor bu paralar?"