Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı tarafından düzenlenen programda eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile tokalaşmadığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Turgut Özal’ın öncülüğünde 1987 yılında kurulan Türk Demokrasi Vakfı’nın yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili düzenlenen törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal isimler katılmıştı.

Arınç, burada yaptığı konuşmada AKP iktidarını eleştirerek, “Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir.”  ifadesini kullanmıştı.

"SAYIN ARINÇ İLE TOKALAŞTIK"

Törende CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Arınç’ın tokalaşmadığı yönünde basında haberler yer almıştı. Tokalaşmama haberini yalanlayan Kılıçdaroğlu, “Hayata bakışımda el sıkışmamak yoktur. Bu tarz nezaketsizlikleri siyasi rakiplerimizde bolca görebilirsiniz ama lütfen, kimse bu tarz hamleleri benden beklemesin. Sayın Arınç ile tokalaştık” ifadesini kullandı.