Man Adası’na ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’na tazminat cezası veren mahkemenin hakimi Ülkü Ergin’in FETÖ’den tutuklandığı, daha sonra göreve geri döndüğü aktarıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Man Adası’na ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle tazminat cezası veren mahkemenin hakimi Ülkü Ergin’in FETÖ’den tutuklandığı, ancak göreve geri döndüğü öğrenildi. Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar'a konuşan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, yargıda kritik birçok noktada halen FETÖ’cü yargıç ve savcıların olduğunu söyleyerek, "Bunları bilerek temizlemiyorlar, çünkü biliyorki ne isterlerse yaptıracaklar" diye konuştu.

197 BİN TL TAZMİNAT CEZASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabalarının Man Adası’na usulsüz bir şekilde para transfer ettiğine dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu hakkında açılan tazminat davasında geçen günlerde karar verildi. İstanbul 5. Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu’nun 197 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Bu kararı veren hakim Ülkü Ergin’in ise 2016 yılında FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığı aktarıldı. Avukat Celal Çelik, "Normalde dosyalar UYAP üzerinden dağıtılıyor. Bu dağıtıma müdahale edildiğini biliyorduk. Ancak bu dosyada böyle bir durum olmadı. Hakimler bu davada bilerek görevlendirildi" ifadelerini kullandı.

"FETÖ’CÜLER BİLEREK TEMİZLENMİYOR"

Yargı içerisinde kritik birçok noktada halen FETÖ’cü yargıç ve savcıların olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti: "Normal şartlarda FETÖ’den tutuklanan biri mesleğe geri dönüp böyle bir dosyaya bakamaz. Meslekten ihraç edilen ve mesleğe geri dönen bir kişi objektif olamaz. FETÖ’cüler bilerek temizlenmiyor. Ne isterlerse yapacakları birileri var. Yargı içerisindeki bu kişiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları ne isterlerse onu yapıyorlar."