Videonun açılışında konuşan Kılıçdaroğlu; "15 Mayıs itibariyle birlikte çok önemli çalışmalara imza atacağımız Ali Bey ile çayımızı içiyoruz. Bari fırsat bu fırsat size de seslenelim dedik. Sayın Ali Babacan yıllarca ekonomi yönetiminin başında yer almış, ekonomide akılcı bir politika benimsemiş, işinin ehli bir siyasetçi. Dünyanın güvendiği bir insan. Millet İttifakı olarak ekonomiyi dünya ölçeğinde güvenilir hale getireceğiz. Mesleki liyakat kurumlara geri dönecek. Finans çevrelerine gerçekçi bir biçimde güven vereceğiz. Bütçe disiplinini sağlarken vergide adaleti de sağlayacağız. Planlı ve temiz yatırımlarla her alanda üretim hamleleriyle yenilikçi teknolojilerle ülkemizi dünyayla rekabet eden bir ülke haline getireceğiz." dedi

Ali Babacan'ın değindiği başlıklardan bazıları ise şöyle;

"Türkiye'de bu yıl neredeyse 765 milyarlık bir faiz ödemeyi planlıyor şu andaki hükumet. Bu para tam bir milyon tane konutu yapıp, bedava vatandaşlarımıza vermeye yetecek büyüklükte bir para."

"Adalet olmadan ekonomide başarılı olmak asla mümkün değil. 'Bir tane kurtarıcı gelsin bütün sorunları çözsün' Böyle bir şey yok. Ekonomi yönetimi kadro meselesidir. İyi yetişmiş, dürüst ve ehil kadrolarla ancak ülkenin ekonomik sorunları çözülebilir."

"Avrupa Birliği'ne üye olalım ya da olmayalaım,bizim 86 milyonluk nüfusumuz Avrupa'nın en büyük ve en genç nüfusu, Avrupa Birliği standartlarında bir hayatı hak ediyor."