CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Karapınar ilçesinde esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinledi.  Kılıçdaroğlu, bir dükkânda konuştuğu küçük kızın hâkim olmak istediğini öğrenince “Vallahi adalete ihtiyacımız var. Senin de hakimliğine bizim ihtiyacımız var” dedi.

"EMEKLİYİM, KARNIM AÇ"

Bir yurttaş Karapınar’ın çiftçilikle geçindiğini ve zor durumda olduklarını kaydederek, “Kendim emekliyim, karnım aç. 2 bin 503 lira maaş alıyorum. Benim oğlum üniversite imtihanına girecek, üniversiteyi kazansa bile ben okutamayacağım. Durumum yok. Açız yani açız. Allah aşkına bunlara bir çare” diye konuştu.

"FİYATLARDAN ÇOK MUZDARİBİZ"

Bir dondurmacı gelen elektrik faturalarını Kılıçdaroğlu’na vererek, “Bizim iki faturamız arasındaki fark. İkinci ay, üçüncü ay” dedi ve 597 liradan bin 767 liraya bir ayda yükselen faturasını gösterdi. Dondurmacı, “Çok afaki fiyatlar var. Fiyatlardan çok muzdaribiz. Elektrik, kiralar. Şeker olsun. 290’a (290 liraya) aldığımız şeker 1200 lira oldu. Antep fıstığı aynı. 220’ye (220 liraya) alıyoruz, 440 lira oldu. Şu an bizim Maraş’ta iki tane pastanemiz var, ikisi de bitik durumda” dedi.

Kılıçdaroğlu’na bir yurttaş, fiyat istikrarsızlığından dert yanarak, “Vatandaş bilmiyor, bize kızıyor. Arkadaş; ‘sen bu 10 liraydı, 20 yaptın’ diyor. Biz de ister istemez. Biz de aldığımız yerden o şekilde” dedi.

Kılıçdaroğlu kendisine mesaj gönderen bir inşaatçının söylediklerini aktararak, “Verdiğim fiyatlar 15 dakika için geçerli diyor, 15 dakika içinde sipariş vermezsen fiyatı ben daha sonra bildireceğim diyor” diye konuştu.

"ÇİFTÇİYE ELEKTRİĞİ BEDAVA VERECEĞİM” 

Bir dükkanda çiftçi; elektrik şirketinden çiftçilerin dert yandığını aktararak, “Bu sene yüzde 70 çiftçimiz, elektrik paraları içinde avans verdiler. Bankaların kredi kartını kullandılar. Elektrik parasını ödediler. Yüzde 35’i nakit para yatırabildi. Her su parasını bugün veresiye alıyor, bankaya borçlanıyor. Zamlara bir şey söylemek istemiyorum. Bir de Tarım Kredi’de 3-4 yıllık alınan kredilerde her yıl komisyon alınıyor, yüzde 4. Daha önce de bir sefer alıyorlardı. Ama dört yıllığına dört sefer, yüzde 16 alıyorlar. Bir değerleme yapmıyorlar. Yüzde 300’e varmış, zam. Bütün çiftçiyi perişan ediyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu ise çiftçiye şu yanıtı verdi:

“Çiftçiye elektriği bedava vereceğim. Bunu unutmayın. Güneş enerjisi var. Bunu kooperatife dönüştüreceğiz. Her çiftçi ortağı olacak. Hem bedava olacak, artanı satacak ve gelir elde edecek. ‘Beşli Çete’ye değil, üreten adama vereceğiz.”