CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal konut projesi gerçekten dar gelirli vatandaşa destek olmak amacıyla yapılıyorsa devletin garanti vermesi gerektiğini savundu. Bu sözleri bazı yayın organlarınca çarpıtılan ana muhalefet lideri "Genç muhafazakar; bu yalan ve talan düzenine son vermek senin elinde. Yaşlıları kandırıyorlar ama sizleri kandıramıyorlar" ifadelerini kullandı.  

   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu sosyal konut projesine yönelik yaptığı değerlendirmede; böyle projelerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu projenin ise ağır ödeme koşulları ve bitirilememe ihtimali ile dar gelirli vatandaşı zora sokabileceğini ifade etti ve devletin garanti vermesi gerektiğini söyledi.

'ERDOĞAN'IN PROPAGANDA APARATLARI'

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri bazı medya organlarında farklı yorumlanarak aksettirilince CHP lideri, şu açıklamada bulundu:

"Erdoğan'ın propaganda aparatları. Konutlar yapılsın, devlet garanti versin, destekleyeceğim dedim, kara propaganda aparatlarının haber yapma şekli işte bu… Genç muhafazakar; bu yalan ve talan düzenine son vermek senin elinde. Yaşlıları kandırıyorlar ama sizleri kandıramıyorlar!"