KPSS’de yüksek puan alıp, mülakatlarda elenen öğrencilerin durumunu görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine geri dönüş yapılmamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nı önüne geleceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Kılıçdaroğlu’nun ziyaret talebine olumlu yanıt verilemeyeceğini açıkladı. Özer, “Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu gelmeden binanın dış kapısına kilit vurdu.

"ÖĞRETMENLERE HAKSIZLIK YAPAMAZSINIZ"

MEB binası önüne gelen ve binaya alınmayan Kılıçdaroğlu, “Öğretmenlere haksızlık yapamazsınız” dedi, şöyle konuştu: “Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en doğal görevimdir. Nerede torpil, adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdik. KPSS sınavında 80-90 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini gördük. Onlarla konuştuk. Yazıktır günahtır.

Daha düne kadar mülakatlarda +3 -3 puan aralığında verilen talimat neden terk edildi? TÜGVA’dan gelen listeler üzerinden mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var. Bir anne babanın evladını sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyeniniz var mı? Bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar davalar açtı. Danıştay verdiği kararlar bunu tescilledi. Verilen kararlarda ‘Hayatın olağan akışına aykırıdır’ dendi.

“BU ŞEYTANLARLA UĞRAŞMAK BOYNUMUN BORCUDUR”

Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Böyle bir tabloya izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğrayan bütün arkadaşlara her türlü desteği vereceğiz. Onlarla beraber olacağız. Haksızlık yapanlar da şunu unutmasın. Onlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu şeytanlarla hesaplaşmak da boynumun borcudur. Sarayın talimatıyla iş yapanlar benim muhatabım değildir.”

“MEB’E GİTTİM BAKAN DEMİR KAPILAR ARKASINDA GİZLENDİ”

Daha sonra sosyal medya hesabından da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi” dedi ve şunları yazdı:

“Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? “Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim” mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda.  Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında. Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok.

Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı. Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz.”