Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanlar ile Muğla’da Temmuz ayı sonunda başlayan ve kısa sürede birçok noktaya yayılan yangın bölgelerini ziyaret etti.

Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hazır bulundu.

“ZEYTİN VARLIĞI YÜZDE 95 YOK OLDU”

Heyetin ilk durağı Mazı’daki koordinasyon merkezi oldu. Bodrum Belediye Başkanı Aras yangın ve etkilediği alanlarla ilgili heyete kısa bir sunum yaptı. Aras, 8 bin 656 Hektar alanın yangından etkilendiğini belirterek, “Yaklaşık on iki mahallemiz, bu yangından etkilendi. Bu bölgedeki bütün orman varlığı zeytin varlığı ve diğer bütün bitki örtüsü şu anda tahrip olmuş durumda. Hasar tespit çalışmaları en önemlisiydi. Yangından etkilenen 352 konutu tek tek ziyaret ettik. Burada 780 vatandaşla ve 28 işletmeyle de birebir görüştük ve onların hasarlarını tespit ettik.  Daha sonra yangınla ilgili taleplerini aldık. 20 bin 750 zeytin ağacımızı maalesef kaybettik bölgede. Zeytin varlığı yüzde 95 oranında yok oldu” dedi.

Kılıçdaroğlu önderliğindeki heyetin bir sonraki adresleri Yukarı Mazı, Gökbelen, Bozalan, Milas Türkevleri Mahalleleri oldu. Tüm noktalarda vatandaşların talebini soran Kılıçdaroğlu, “Yanan arazilerin imara açılmaması”, “olası yangınlara daha hızlı müdahale edilebilmesi için yangın söndürme helikopteri ve uçaklarının her an müdahaleye hazır olarak bekletilmesi”, “Yanan zeytin ağaçlarının yerine dikilebilecek farklı türde bitkilerin hibe edilmesi” , “Yanan mezarlık alanlarının düzenlenmesi” gibi taleplerde bulundu.