CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu, "ekonomik kurtuluş savaşı" başlattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Faize karşıysan, esnafın çiftçinin faiz borcunu sileceksin!" diye seslendi. "Faizleri indireceğim diyorsun, kimin faizini indiriyorsun?" diyen Kılıçdaroğlu, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan yüksek faizli borçlarından söz etti. Türk-İş, DİSK ve Hak-İş'in asgari ücret çağrısına destek veren Kılıçdaroğlu, "Şimdi sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun, iyi de bu noktaya bu memleketi kim getirdi? Kim yönetiyordu bu ülkeyi?" diye sordu.

"HANİ ASKERİ VESAYET VARDI, NE OLDU?"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu laflarla mı sen ekonomide kurtuluş savaşı vereceksin?" dediği Erdoğan'ın ekonomi alanındaki söylemlerini tek tek sıraladı ve eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Milli Güvenlik Kurulu'nun ekonomi konusundaki çıkışını da eleştirdi ve "Kendisini güçlü kılmak için Milli Güvenlik Kurulu'nu bu işlere meze yapmaya başladı. Hani askeri vesayet vardı, ne oldu?" dedi.

"BURNUNUZDAN FİTİL FİTİL GETİRİRİM"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirliklikleri veliaht prensini kırmızı halılarla karşılamasını eleştirdi, iktidarın BAE konusundaki eski söylemlerinizi hatırlattı. Kılıçdaroğlu, askeri şirketlerin satışı konusunda hem Erdoğan'ı, hem BAE veliaht prensini sert bir dille uyardı: "Ordunun Havelsan'ına, Roketsan'ına, Aselsan'ına el koyarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm."

İKTİDARA 5 MADDELİK ÖNERİ PAKETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer gerçekten de ekonomide bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan..." dedi, Erdoğan'a yapılması gerekenleri 5 madde halinde sıraladı. "Eleştirmek kolaydır ama biz yine de sorumlu bir partinin genel başkanın olarak öneriler getireceğim. Eğer sen gerçekten de bu ülkede bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım sana, yerine getir vallahi her türlü desteği vereceğim” diyen Kılıçdaroğlu, ilk olarak Ekonomik Sosyal Konsey'in toplanmasını istedi. İkinci olarak hemen ve derhal bir devlette israfa son verilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, üçüncü olarak da dövizle verilen tüm garantilerin Türk Lirası'na çevrilmesini istedi. Dördüncü maddede adaletsizlikten kaçınma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, 5. maddeye ise yolsuzluk ve rüşveti koydu. Kılıçdaroğlu, "Rüşvetçileri, beytülmale el uzatanları, yolsuzluk yapanları tüyü bitmemiş çocuğun hakkını yiyenleri devlet yönetiminden uzaklaştıracaksın. Başarılı olmak istiyorsan devlette liyakati sağlayacaksın. Süratli bir şekilde bunları ayıracaksın devlet yönetiminden" dedi.