CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Mersin’de Muhtarlar Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu’nun bir araya geldiği muhtarlar söz alarak kendilerinin ve mahallelerinin sorunlarını anlattı. CHP liderine hitap eden bazı muhtarlar şunları dile getirdi:

Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan: “EYT’li muhtarlardan birisiyim. Yaklaşık 12 yıl SSK’lı çalışmış, daha sonra muhtarlıktan dolayı Bağ-Kur’a geçmiş bir muhtarım. Herkes 5000 iş gününden emekli oluyorken Bağ-Kur ve SSK’nın birleşmesi ile 7200 iş günü istiyorlar benden. Benim 7200 iş günüm dolmadı. Burada daha büyük bir haksızlık var. Bunun giderilmesini talep ediyorum. Belki benim gibi başka muhtar arkadaşlarım da vardır, daha önce sigortalı çalışıp sonra Bağ-Kur’lu olup prim gününün arttığı. Toplumda derin bir yoksulluk var, her gün muhtarlığımıza ulaşan icra kağıtları… Bunların gelmesi ile aile içi, kadına şiddet… Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.”

Batman Merkez Köprüköy Muhtarı İdris Dizen: “Son iki aydır Batman’da 20-23 yaşlarında 6-7 genç üniversite mezunu, intihar etmiştir. Batman halkı olarak benim köyümde şu ana kadar CHP’ye hiç oy çıkmadı ama bu saatten sonra var gücümüzle size çalışacağız. Biz size çalıştıktan sonra görev artık sizindir. Sizin de özellikle bu üniversite mezunu gençlerimizin bir iş sahası olabilmesi için herhangi bir düşünceniz var mı? Bu ülke sorunlarına herhangi bir çözüm bulabilecek misiniz Sayın Genel Başkanım?”

Mezitli Kocayaer Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Öztürk: “Mersin 12 ay boyunca üretim yapan bir şehirdir. Narenciyesinden tut domates şeftali muz aklınıza ne gelirse burada yetişmektedir. Ancak çiftçiler olarak biz artık gidi maliyetleri ile baş edemez olduk. Özellikle gübre, ilaç, mazot… Son zamanlarda elektrik ya da sulamaya yapılan zamlardan dolayı zordayız. Sizin bunları çözeceğinizi biliyoruz. Çiftçiler olarak sizden umutluyuz. Hazine arazilerini tarıma açtık deniliyor ama ben kırsalda oturuyorum, yıllardır kullanırız, son zamanlarda Milli Emlak aracılığı ile sökmeye başladılar. Ya kiralayın bize verin biz kullanacağız diyoruz, olmaz keseceğiz, sonra müracaat edersiniz diyorlar. Yılların emeği var orada, tekrar ekmek yıllarımızı alır. Bununla ilgili sizden söz istiyoruz, siz bu sözleri bize verin biz de sizin her zaman yanınızdayız Sayın Genel Başkanım.”

Yenişehir İnsu Köyü Muhtarı Sadettin Kök: “30-40 tane küçükbaş hayvancılıkla uğraşan arkadaşımız vardı şu anda 7-8’e düştü. Girdi maliyetleri yüksek olduğu için artık küçükbaş hayvancılık düştüğü için etler mutfağa girmez oldu. Mümkün olduğu kadar sizin cumhurbaşkanı olarak gördüğümüzde et 100 lirayı geçmezse, her mutfağa et gitmesini sağlarsanız ben şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Çiftçilik de artık bu memlekette yapılamaz hale geldi. Buğday, arpa ekmekten başka çaresi yoktu vatandaşların, şu anda araziler boş durumda.”

Batman Hasankeyf Belediye Meclis Üyesi Abdullah Tarhan: “6 ay önce AK Parti’den istifa ettim. Gerek il teşkilatı gerek ilçe teşkilatı olsun, partiyi aile şirketine çevirdiler. Gelen yardımları, kadroları bu benim kardeşim, amcaoğlum, akrabam… Ben de dayanamayıp istifa ettim. Şu anda da belediye meclis üyesiyim, meydanı onlara bırakmayacağım. 50 yıllık belediyeciyim. Sayın Genel Başkanımın dürüstlüğünü görerek, siyasetini benimseyerek yanında beraberce çalışmak istedim. Yüce Mevla’m milletimizi takkeliden, tekkeliden ve takunyalının şerrinden korusun inşallah.”