CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile bir araya geldi.

İnce, saat 17.00'de Memleket Partisi Genel Merkezi'ne ulaşan Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı.

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel eşlik etti.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından ortak açıklama yapıldı.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin pek çok sorununu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi karşılıklı ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlara ben ne kadar duyarlıysam sayın İnce de o kadar duyarlı" ifadelerini kullandı.

İNCE: DÖNE DÖNE VURUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İnce de şunları söyledi:

"Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyoruz."

İnce, "Adaylıktan çekilecek misiniz" sorusuna “Hayır öyle bir şey demedim. Biz Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.