CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik çıkan siyasi yasak kararına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, İstanbul'da miting yapma kararı aldıklarını belirtirken SADAT'ın da kapısına gitti ve AKP'ye yüklendi. 

Gökhan Biçici, Kılıçdaroğlu'nun artık bir lider olarak sahaya çıktığını ve bu mejası herkese verdiğini vurguladı.

İKTİDAR ZAYIFLADIKÇA DAHA ÇOK BAĞIRIYOR

"Sanki bir Adalet Yürüyüşü'ne benzer bir hamleye benziyor. " diyen Biçici, "İktidar bu güçlü muhalefet karşısında yasaklarla tekrar kendini var etmeye çalışıyor. İktidar artık zayıfladıkça daha bir güç gösterisi göstermeye çalışıyor. Genelde zayıf olanlar bu güç gösterileri yapar. Muhalefetin güçlü söylemleri İktidarın bu yüksek sesini de bastırabilir. Şuandaki iktidara baktığımızda sürekli sopa salayarak devamlılığını sağlamaya çalışıyor." dedi. 

dokuz8 TV'de Gökhan Biçici, Mustafa Kara ve Sibel Hürtaş Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışını yorumladı. 

KILIÇDAROĞLU, 'BİZ SİZDEN DEĞİLİZ' MESAJI VERDİ

Mustafa Kara, Kılıçdaroğlu'nun herkese mesaj verdiğini söyledi.  Kılıçdaroğlu, artık çok net aday olduğunun mesajını verdi. Bu artık 'biz geliyoruz' ve biz varız'ın vurgusu. "Mahkemelerinizi tanımıyorum" ifadesini Kılıçdaroğlu ilk defa kullanıyor. Bu artık çok radikal bir çıkış.  Kılıçdaroğlu, artık sokak fobisine ilişkin de mesaj verdi. Artık sokaklara herkes çıkabilir mesajı verdi. Bugün itibariyle muhalefet artık çok net. "Sizin mahkemeleriniz" sözü artık çok net 'biz sizden değiliz' mesajıdır. 

KILIÇDAROĞLU KOLEKTİF BİR VURGU YAPIYOR

CHP Genel başkanı artık aday tartışmalarının önemsiz olduğunu vurguluyor. Kılıçdaroğlu 'ben' söylemi ile bunları dile getirmiyor. Bireysel bir söylem ile bunları yapmıyor. Külhanbeyli üslubu ile yapmıyor. Daha kolektif bir vurgu yapıyor. SADAT'ın önüne gidiyor ve Atatürk Havaalanına vurgu yapıyor. Gezi ve Kanal İstanbul gibi vurgular ve mesajlar veriyor.  Kılıçdaroğlu, sertleşmenin de önüne geçmeye çalışıyor. Yasaklara karşı güçlü bir ses verilebilse belki de yasaklar bu kadar artmaz. 

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEMLERİ TOPLUMDA KARŞILIK BULUYOR

Sibel Hürtaş, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının çok fazla toplumda karşılık bulduğunu belirtti. Tabanda Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin çok etkili olduğunu belirten Hürtaş şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sesini yükseltmesine karşı reste rest dedi. Kılıçdaroğlu artık çok daha sert olacağının mesajını verdi.