Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TELE1'den Yılmaz Polat'a konuşan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı ve altılı masada konuşulan konuların ayrıntılarına girmese de altılı masayla birlikte Hükümet Programı ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e yoğunlaştıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in yüzüncü yıldönümü hazırlıklarına şimdiden başladıklarını belirterek, kasım sonu ya da aralık ayı başı gibi çok önemli açıklamalar yapacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu’na göre, Erdoğan Cumhuriyet'in yüzüncü yıldönümünde seçimi kaybedip iktidardan gitmiş olacak.

Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi:

"Korkmasa televizyonda karşıma çıkar tartışırız. Birçok kez kendisini televizyonda hem de kendi istediği bir televizyonda medeni bir şekilde tartışmaya davet ettim ama sürekli kaçıyor. Bir kez daha söylüyorum. Gel kamuoyu önünde tartışalım."

'Sanatçıların takdirine bırakıyorum'

Daha önce Cat Stevens olarak bilinen ve daha sonra ismini değiştiren İngiliz şarkıcı Yusuf İslam’ın Saray’da özel verdiği konserden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam’ın hediye ettiği gitarı çalmasıyla ilgili görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Sanat ve sanatçı karşıtı, konser yasaklatan bir kişinin eline gitar alması ya da çalmasını sanatla kültürle ilgili herkesin, sanatçıların takdirine bırakıyorum" dedi.

"Erdoğan ve yönetimi demokratik yollardan gidiyor. Seçimi kaybediyor. Bundan sonraki muhatabınız Millet İttifakı’nın adayı ve yönetimi olacak."