CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için gittiği Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu bir konuşma gerçekleştiriyor.

Kılıçdaroğlu, "Demokraside en önemli olay bizlerin belli aralıklarla sandığa gitmesidir. Demokrasi seçimle beraber iktidara gelen partinin devlet olmaması demektir. Devlet ayrıdır, siyasi partiler ayrıdır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Siyasi partiler bugün vardır yarın yoktur. Mihenk taşı halkın kendisidir. Devleti nasıl yöneteceğiz? Hangi parti iktidar olursa olsun hangi partiyi savunuyor olursak olalım adaletle yönetilmesi lazım. Yoksa çürüme, yozlaşma başlar. Rüşvet olayları alır başını gider. Bize düşen görevler var. Ülkenin iyi gitmediğini hepimiz görüyoruz. Nasıl aşacağız bu sorunları?

Herkesin can ve mal güvenliğinin sağlandığı, demokrasinin bütün kurallarının işlediği, hakimlerin bağımsız ve tarafsız olduğu bir düzeni inşa etmek zorundayız.

Hakimi bir siyasi partinin lideri tayin etmez.

Adaletin olmadığı yerde can ve mal güvenliği yoktur. Hepimizin bir şeyler yapması lazım. Devlette liyakat vardır. Liyakat ve adalet kavramları kardeştir.

'ÜRETMEMİZ LAZIM'

Üretmemiz lazım. Güçlü Türkiye lazım. Bu topraklar Milli Kurtuluş Savaşı'nın verildiği topraklardır. Binlerce şehidimiz vardır, onların kanları vardır. Üretimi, alın teriyle mallarını dünyaya ihraç eden bir Türkiye istiyoruz.

Devleti kuranların hiçbiri iktisatçı değildi ama ilk yaptıkları iş neydi? İzmir İktisat Kongresi'ni yaptılar ve memleketi ayağa kaldırdılar.

O yoksul insanlar, o yoksul Türkiye yumurta satarak şeker fabrikası kurdu ve Osmanlı'nın borçlarını son kuruşuna kadar ödedi. Şimdi geldiğimiz tabloya bakalım.. Bekliyoruz dışarıdan para gelecek mi diye. Konuşuyoruz 'Acaba Biden benimle görüşecek mi?' diye.

'VATANDAŞ TÜRK LİRA'SINA GÜVENMİYOR'

Bizim bir Merkez Bankası kanunu var. Resmi paramızın adı da Türk Lirası. Bir hükümet kendi vatandaşından borçlanabilir. Biz dolar üzerinden borçlanıyoruz. Son iki haftada görüyoruz Türk Lirası değer kaybediyor, dolar ve avroda ise ciddi bir yükseliş var. İki haftada bankada doları olanlar 151 milyar lira para kazandılar.